"Ağabeyim ömrü boyunca darbecilerle savaştı"

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Çengelköy'de hayatını kaybeden Halil Kantarcı'nın kardeşi Kadir Kantarcı: - "Ağabeyim ömrü boyunca darbecilerle savaştı. Paralel örgütün hakimleri, savcıları tarafından yargılandı. 10 sene cezaevinde yattı. İdam cezası aldı, sonra cezaevinden çıktı, daha sonra tekrar dava açıldı" - "Ağabeyimin son sözü 'Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Onları ümmete emanet ediyorum' olmuş"

Google Haberlere Abone ol
"Ağabeyim ömrü boyunca darbecilerle savaştı"

İSTANBUL (AA) - HASAN HÜSEYİN KULAOĞLU - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Çengelköy'de hayatını kaybeden Halil Kantarcı'nın kardeşi Kadir Kantarcı, ağabeyinin ömrü boyunca darbecilerle savaştığını söyledi.

Kantarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı ağabeyinin televizyondan darbe girişimini duyduktan sonra evinden çıkarak Çengelköy'e gittiğini, daha sonra birkaç kez evle iletişim kurduğunu belirtti.

Daha sonra yengesi Ayşe Kantarcı'nın kendisini arayarak ağabeyine ulaşamadığını söylediğini ifade eden Kantarcı, şunları anlattı:

"Biz de bu sefer aramaya başladık. Çeşitli hastaneleri aradık ve Ümraniye Atlas Hastanesinde şehit olduğunu öğrendik. Yengem o gün olanları bana anlattı. Ağabeyim, Çengelköy Karakolu'nun askerler tarafından baskın yediğini televizyon kanalından duyduktan sonra çocuklarını öpüp dışarı çıkıyor. Daha sonra jet ve patlama seslerinin duyulması üzerine yengem, kapıda, 'Gitme' diyor. Ağabeyim ise 'Bana bir şey olacaksa evde de olur. Hakkını helal et' diyor ve gidiyor. Daha sonra ise şehadet haberini aldık. Ağabeyimin son sözü 'Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Onları ümmete emanet ediyorum' olmuş. Ağabeyim ömrü boyunca darbecilerle savaştı. Paralel örgütün hakimleri, savcıları tarafından yargılandı. 10 sene cezaevinde yattı. İdam cezası aldı, sonra cezaevinden çıktı, daha sonra tekrar dava açıldı. Paralelcilerle sürekli savaş halindeydi ve kendi davası yolunda Allah'ın izniyle şehit oldu."

- "Geride 3 yetim bıraktı"

Halil Kantarcı'nın babası Ali Kantarcı ise 15 Temmuz'da memleketi Sivas'ta olduğunu ve darbe girişimini duyar duymaz olayları takip etmeye başladığını dile getirdi. Daha sonra kendisine oğlunun yaralandığının söylendiğini ifade eden Kantarcı, "Hemen apar topar İstanbul'a geldim. Oysaki oğlum şehit olmuş ama bana söyleyememişler, yaralı demişler. Geride, 9 aylık, 2,5 yaşında ve 9 yaşında 3 yetim evlat bıraktı." dedi.

- "Vatanı, milleti ve imanı için tekrar meydanlara atıldı"

Halil Kantarcı'nın arkadaşı gazeteci yazar Yakup Köse de Halil ile çocuk yaşta Bandırma Cezaevi'nde tanıştığını söyledi.

Kendisinin o sıralarda 15 yaşında, Halil Kantarcı'nın ise 16 yaşında olduğunu belirten Köse, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 9 sene birbirimize hapishane arkadaşlığı yaptık. Halil, cesur bir insandı, öne atılan bir insandı. 15 Temmuz darbe girişiminde de yine Halil Kantarcı olduğunu gösterip vatanı, milleti ve imanı için tekrar meydanlara atıldı. Darbe girişimi gecesi ben televizyon kanalında programdaydım. Bana devamlı mesaj atıyordu ve mesajında halkın şu anda meydanlara dökülmüş durumda olduğunu, fakat yayın organlarını uyarmamı, fazla zafer sarhoşluğu havasına girmemelerini, darbecilerin mutlaka B planı olduğunu yazdı. Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları canlı yayına çıkana kadar ve Cumhurbaşkanı 'Bu iş bitti.' diyene kadar kimsenin zafer sarhoşu olmamasını gerektiğini belirtti.Daha sonra ise silah seslerinden bahsetti ve irtibatı kaybettik. Sabah ise şehadet haberini aldık."

Köse, Halil Kantarcı'nın can arkadaşı olduğunu vurgulayarak, "Halil'in şehadetiyle benim bir tarafım gitti. 28 Şubat darbesinde de Halil'le beraber mücadele etmiştik. Halil, hiçbir zaman zulmün karşısında sessiz kalmadı. 28 Şubat'ta da tankların üzerine çıkmıştı, 15 Temmuz'da da tankların üzerine çıktı. Halil'in hayatı gençlerimiz için ibret olmalı. Halil okunmalı, hayatı gözden geçirilmeli. Öncelikle bir insan, sonra bir Müslüman nasıl olmalı, nasıl hareket etmeli, nerede nasıl durmalı? Bunu Halil Kantarcı'nın hayatından öğrenebiliriz." dedi.

Bu arada Halil Kantarcı'nın "Sabah Namazı Devrimi Topluluğu"nun 28 Şubat 2016'da Üsküdar Mihrimah Sultan Camisi'nde düzenlenen sabah namazı buluşmasında yaptığı bir konuşmanın videosu da ortaya çıktı. Sabah namazının ardından çekilen videoda, 28 Şubat sürecinde cezaevinde kaldığını anlatan Kantarcı, halen cezaevlerinde 28 Şubat sürecinde hapsedilenlerin bulunduğunu belirtti.

Cezaevlerinde şehitler de verdiklerini ifade eden Kantarcı, "Allah onlara şehadeti nasip etti. İnşallah sizlerde birer şehit adayısınız. Ömrümüzün sonuna kadar da bu şekilde yaşamaya niyetliyiz." diye konuştu.

Yorumlar