Afyonkarahisar'daki ev yangını

- Sandıklı ilçesinde çıkan yangında hayatını kaybeden Aysel Hopayılmaz'ın, annesini kurtarmak isterken yanarak öldüğü öğrenildi - Mahalle sakini Karabey: "Evdeki çocuklar camlardan atladı, zor kurtuldular. Kızları ise annesini kurtarmak için kendisini feda etmiş"

Google Haberlere Abone ol
Afyonkarahisar'daki ev yangını

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde iki katlı evde çıkan yangında hayatını kaybeden Aysel Hopayılmaz’ın (32), annesini kurtarmak isterken yanarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kevser Mahallesi Karacören Caddesi'nde yanan evde yaşamını yitiren Pembe Hopayılmaz ile kızı Aysel Hopayılmız'ın komşusu Arife Geleş (63), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında kendi evinin de zarar gördüğünü, büyük korku yaşadıklarını belirtti.

Yangın çıktıktan sonra patlama olduğunu ifade eden Geleş, "Biri benzin mi dökmüş ne oldu bilmiyorum. Yanmaya başlayan evden iki üç kişi atladı. Biz de apar topar evden aşağı indik. Her yer birden alev aldı. Bizim eve de sıçradı. Eşyalarımız yandı." dedi.

Mahalle sakinlerinden Zübeyir Karabey ise hayatını kaybeden Aysel Hopayılmaz’ın, annesini kurtarmak için çabaladığını söyledi.

Kendilerinin o sırada evde olduklarını dile getiren Karabey, "Sarhoş bir adam geldi. Etraf benzin koktu birden. Bu kişi birkaç kez eve girdi, çıktı. Sonra evi ateşe verdi. Ev çayır cayır yandı. Evdeki çocuklar camlardan atladı, zor kurtuldular. Kızları ise annesini kurtarmak için kendisini feda etmiş." diye konuştu.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 2 katlı evde çıkan yangında anne Pembe Hopayılmaz (60) ile kızı Aysel Hopayılmaz (32) hayatını kaybetmiş, evin yakınlarında ağır yaralı halde bulunan Pembe Hopayılmaz'ın oğlu Ali Hopayılmaz, Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Yorumlar