Afrin'e giden Mehmetçik dualarla uğurlandı

Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere Bayburt’tan askeri birlik Afrin'e gönderildi. Bayburt 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığından birlikler ve askeri araçlar, halkın yoğun katılımının olduğu törenle dualarla Afrin’e uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Afrin'e giden Mehmetçik dualarla uğurlandı

Bedrettin Demirel Kışlasında Afrin'e gidecek birlik için uğurlama töreni düzenlendi. Törene Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve asker aileleri ile askerlerin gönderileceğini duyan ve Türk bayraklarıyla kışla önüne akın eden yüzlerce vatandaş katıldı. Araçların çıkışıyla birlikte tekbirler getirip dua eden vatandaşlar, "En büyük asker bizim asker", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.


Burada açıklamalarda bulunan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Uğurlama törenine vatandaşların yoğun teveccühü olduğunu belirterek, "Kahraman Mehmetçiğimiz Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı adı altında bir operasyon sürdürüyor. Bayburt'tan da bir birliğimiz bu kapsamda görevlendirilmişti. Bugün vatandaşlarımızın yoğun teveccühüyle birliğimizi dualarımızla uğurladık. İnşallah vazifelerinin başına gidecekler. Bütün Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personeli gibi onlarda vazifelerini inşallah yerine getirecekler. Bayburtlu hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bu uğurlamayı duydukları andan itibaren bayraklarıyla hem dualarını hem de başarı, muvaffakiyet temennilerini askerlerimizle beraber uğurladılar. Biz tarih boyunca bu mücadeleleri vermiş ve bu coğrafyada dimdik ayakta durmayı başarmış bir milletiz. Hem ülkemiz hem bölgemiz için ellerinden geleni zaten yapıyorlar. Yapacaklardır. Ben bir kez daha bütün kahraman Mehmetçiğimize muvaffakiyetler diliyorum" dedi.


ALLAH AYAKLARINI TAŞA DEĞDİRMESİN

Uğurlama törenine katılan Bayburtlu vatandaşlardan Eyüp Görgülü ise, "Uğurladığımız vatan evlatlarının Allah ayaklarını taşa değdirmesin. Rabbim bu orduyu muzaffer kılsın. Ve bu milleti, büyük Türkiye Cumhuriyeti devletini daim kılsın. Allah buraya gelen ve ordumuza destek veren herkesten razı olsun. Rabbim milletimizin yar ve yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.



Kışladan çıkan askeri birlik ve araçlar konvoy eşliğinde şehir çıkışına kadar uğurlandı.

Yorumlar