Afrikalılar "pahalılık" nedeniyle internet kullanamıyor

- Afrika'da Mobil İnternetin Durumu raporuna göre, bir Nijeryalının 500 MB mobil internet hizmeti satın almak için bir Alman'dan 28 kat fazla çalışması gerekiyor - Gana, Kenya, Seyşeller ve Mauritius, kıtadaki mobil internet kullanımının yüksek olduğu ülkelerin başında geliyor - Norveç'te yaklaşık 400 kişi bir baz istasyonunu paylaşırken, Nijerya'da bu rakamın 6 bin olduğu görülüyor

Google Haberlere Abone ol
Afrikalılar "pahalılık" nedeniyle internet kullanamıyor

ADDİS ABABA (AA) - Teknolojinin gelişmesiyle mobil internet kullanımının dünya genelinde arttığı ancak Afrikalıların yüksek ücretlendirmeler ve gelir dağılımındaki eşitsizlik gibi nedenlerle mobil internete erişimde sıkıntı yaşadıkları belirtildi.

Uluslararası ağ tarayıcısı Opera'nın hazırladığı "Afrika'da Mobil İnternetin Durumu" raporunda, Afrikalıların mobil internet kullanımında dünyanın birçok bölgesinden daha geride olduğu ifade edildi.

Rapora göre, 500 megabayt (MB) mobil internet için Almanya'daki bir kişi 1 saat çalışmak zorundayken, bir Nijeryalının yaklaşık 28 saat çalışması gerekiyor.

Aynı miktarda mobil internet hizmetini satın almak isteyen bir Güney Afrikalının 18 saat çalışması gerekirken, bir Amerikalının yaklaşık 6 saat çalışması yeterli oluyor.

- Nijeryalılar sosyal ağları tercih ediyor

Raporda, Gana, Kenya, Seyşeller ve Mauritius gibi ülkelerin kıtada mobil internet kullanımının en yüksek olduğu yerlerin başında geldiği, bu ülkelerdeki aylık kullanım miktarının da yaklaşık 160 MB olduğu kaydediliyor.

Afrika ülkeleri arasında en çok mobil internet kullanımının Güney Afrika'da olduğu, buradaki internet kullanıcılarının 3'te birinin ise mobil interneti tercih ettiği belirtilen raporda, Güney Afrika'yı Gana, Nijerya ve Kenya'nın takip ettiğine değiniliyor.

Öte yandan Güney Afrika'daki internet kullanıcılarının yüzde 59'unun ise internete her gün erişim sağladığı aktarılıyor.

Güney Afrikalıların mobil interneti daha çok alışveriş yapmak ve haber okumak için kullandığı bildirilen raporda, Nijeryalıların tercihinin çoğunlukla sosyal ağlarda gezintiden yana olduğu ifade ediliyor.

Yaklaşık 170 milyonluk nüfusa sahip Nijerya'da sosyal paylaşım ağı Facebook'un kullanıcı sayısının 16 milyona yaklaştığı da aktarılıyor.

Bunun yanı sıra raporda, Norveç'te yaklaşık 400 kişiye bir baz istasyonu düştüğü belirtilirken, bu rakamın Nijerya'da 6 bin olduğuna vurgu yapılıyor.

Yorumlar