Afganistan'daki terör saldırısı

- ABD Dışişleri Bakanlığı: - "Afgan vatandaşların ölmesine ve yaralanmasına neden olan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'daki terör saldırısı

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de protesto gösterisi sırasında gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.

"ABD, Kabil'de düzinelerce Afgan vatandaşının ölmesine ve yaralanmasına neden olan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor." ifadesi kullanılan açıklamada, ABD'nin, olaya ilişkin soruşturmaya destek vermeye hazır olduğunu, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'ye ilettiği kaydedildi.

Kabil'deki masum insanların, anayasal hakları olan barışçıl bir gösteri sırasında öldüğüne işaret edilen açıklamada, "saldırının ardındaki katillerin amaçlarına ulaşamayacağı" vurgulandı.

Açıklamada, "Ülkelerine barış, güvenlik ve refah getirmeye çabalayan Afgan ortaklarımızın ve halkının, uzun yıllardır olduğu gibi bugün de yanında yer alıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Afganistan, Deh Mazang bölgesinde Hazaraların yaşadıkları mahalleye elektrik hatları çekilmesi talebiyle düzenlediği gösteri sırasında meydana gelen patlama sonucu en az 80 kişinin hayatını kaybettiğini, 200'den fazla kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Saldırıyı, terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Yorumlar