Afganistan'daki polis aracına yönelik saldırı

- Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı kınadı

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'daki polis aracına yönelik saldırı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısında eğitim gören polisleri taşıyan otobüsü hedef alan intihar saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kabil’de polis öğrencilerini taşıyan araçlara düzenlenen terör saldırısında ilk belirlemelere göre çoğu polis adayı 40 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'den fazla yaralı olduğunun büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Terör saldırısının en kuvvetli şekilde kınandığı kaydedilen açıklamada, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Afganistan hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı dilendi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Afganistan’da barış ve istikrarın hakim olmasına yönelik çabaları hedef alan bu menfur saldırının amacına ulaşamayacağını ve Afganistan hükümetinin terörle mücadeledeki kararlılığını etkilemeyeceğine inanıyor, bu vesileyle Türkiye'nin, Afganistan hükümetinin terörle mücadelesine ve Afganistan'da barış ve huzuru hakim kılma çabalarına desteğini ve kardeş Afgan halkıyla dayanışmasını sürdüreceğini bir kez daha vurguluyoruz."


Yorumlar