Afganistan'da sivil ölümlerinde artış

- Afganistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu: - "Geçen yıl yaşanan sivil kayıplar önceki yıllara oranla yüzde 17,8 oranda arttı"

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da sivil ölümlerinde artış

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Afganistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu, geçen yıl yaşanan sivil kayıpların önceki yıllara oranla yüzde 17,8 oranda arttığını açıkladı.

Komisyonun hazırladığı raporda, 2015'te Afganistan'da yaşanan şiddet olaylarında 3 bin 129 sivilin öldüğü, 6 bin 302 sivilin de yaralandığı belirtildi.

Olaylarda ölen veya yaralananlardan 4 bin 642'sinin erkek, 775'inin kadın olduğu ifade edilen raporda, bunlardan bin 116'sının da çocuk olduğu aktarıldı.

Raporda, olaylarda hayatını kaybeden sivillerin yüzde 72'sinin sorumlularının Taliban, El Kaide, Hakkani ve DAEŞ terör örgütleri olduğu vurgulanırken yüzde 9'unun da güvenlik güçlerince öldürüldüğü bildirildi.

Sivillerin yüzde 19'unun kimliği bilinmeyen kişilerce öldürüldüğüne işaret eden raporda, ayrıca geçen yıl 90 kişinin de rehin alındığı ve bunlardan 22'sinin öldürüldüğü, 5'inden ise hala haber alınamadığı vurgulandı.

Raporda, "Geçen yıl yaşanan sivil kayıplar önceki yıllara oranla yüzde 17,8 oranda arttı" bilgisine yer verildi.


Yorumlar