Afganistan’da çatışma

- Nangarhar kentinde Taliban ile Afgan güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 10 kişinin öldüğü bildirildi - Nangarhar kentinin Açin ilçesinde Taliban ile DAEŞ militanlarının çatışmasında da 15 DAEŞ üyesi ile 3 Taliban militanı yaşamını yitirdi

Google Haberlere Abone ol
Afganistan’da çatışma

KABİL (AA) – Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar kentinde Taliban ile Afgan güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 10 kişinin öldüğü açıklandı.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyanay, yaptığı açıklamada, dün gece kentin Hogyaniyo ilçesinin Vezir bölgesinde Taliban ve Afgan güçleri arasında çatışma çıktığını söyledi.

Hogyanay, çatışmada, 9 militan ile bir polisin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Çatışmada iki polisin de yaralandığını ifade eden Hogyanay, hastaneye kaldırılan yaralı polislerin durumunun iyi olduğunu aktardı. Sözcü, “Öldürülen Taliban militanları arasında örgütün 4 yerel komutanı da bulunuyor.” dedi.

- Taliban ile DAEŞ çatıştı

Öte yandan Hogyanay, Nangarhar kentinin Açin ilçesinde Taliban ile DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmada da 15 DAEŞ üyesi ile 3 Taliban militanının öldüğünü kaydetti.

Çatışmada 6 DAEŞ üyesi ve 5 Taliban militanının da yaralandığını duyuran sözcü, iki örgüt arasında çatışmaların hala devam ettiğini ifade etti.

Çatışmalarla ilgili Taliban ve DAEŞ’ten henüz bir açıklama gelmedi.

Yorumlar