Afganistan'da Almanya Başkonsolosluğuna saldırı

- Dışişleri Bakanlığı, düzenlenen bombalı saldırıyı en şiddetli şekilde kınadı

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da Almanya Başkonsolosluğuna saldırı

ANKARA (AA) - Türkiye, dün Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde bulunan Almanya Başkonsolosluğuna düzenlenen bombalı saldırıyı en şiddetli şekilde kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna yönelik terör saldırısında hayatını kaybeden ve yaralanan Afgan vatandaşları olduğunun büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor, saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, Afganistan Hükümeti'ne ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Afganistan'ın güvenlik ve istikrara kavuşturulmasında Kararlı Destek Misyonu'nda bulunan ülkelerden Türkiye'nin müttefiki olan Almanya'ya da geçmiş olsun dileklerinde bulunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu tür saldırıların, uluslararası toplumun Afganistan'ın güvenlik ve kalkınmasına sağladığı katkıları sürdürme kararlılığını etkilemeyeceğini ümit ediyoruz. Türkiye müttefikleriyle teröre karşı ortak mücadelesini ve dayanışmasını kararlılıkla sürdürecektir."

Almanya Başkonsolosluğuna gece saatlerinde düzenlenen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı Taliban üstlenmişti.

Yorumlar