Afganistan için Uluslararası Temas Grubu toplantısı sona erdi

İSTANBUL (AA) - Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde İstanbul’da yapılan Afganistan için Uluslararası Temas Grubu’nun devam toplantısı sona erdi....

Google Haberlere Abone ol
Afganistan için Uluslararası Temas Grubu toplantısı sona erdi

İSTANBUL (AA) - Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde İstanbul’da yapılan Afganistan için Uluslararası Temas Grubu’nun devam toplantısı sona erdi.

Afganistan’da barış ve istikrarın tesisine yönelik uluslararası çabaların eşgüdümünün yapıldığı temel platform olarak 2009'da kurulan Afganistan için Uluslararası Temas Grubu’nun devam toplantısı, grubun başkanlığını yürüten Almanya’nın Afganistan-Pakistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Sabine Sparwasser'ın moderatörlüğünde, İstanbul Conrad Otel'de yapıldı.

Toplantının, Varşova’da düzenlenecek NATO Zirvesi ile Brüksel’de yapılacak Afganistan Konferansı öncesinde, Afganistan’daki barış ve istikrar sürecinin tesisine destek veren uluslararası ülkelerin, son gelişmeleri ve gelecek beklentilerini değerlendirme imkanı buldukları bir platform olması açısından özel önemi bulunuyor.

Toplantıya, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın ve Afganistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hikmet Halil Karzai’nin yanı sıra gündemde yer alan konulardan sorumlu üst düzey bürokratlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmalarını Yalçın ve Karzai'nin gerçekleştirdiği, 52 ülke ile uluslararası ve bölgesel kuruluşun katılımıyla yürütülen toplantıda, Birleşmiş Milletler’in (BM) Afganistan’daki yardım misyonu (UNAMA) Başkanı Nicholas Haysam de konuşma yaptı.

Toplantıda, “Yolsuzluğa karşı yasal takip, Afgan Ulusal Savunma ve Güvenlik gücü donörleri için yan etkinlik", "Varşova’nın arifesinde: devlet ve güvenlik sektörü", Barış süreci için çabalar, Bölgesel işbirliği için fırsatlar” başlıklarıyla sunumlar gerçekleştirildi.

Türkiye, Afganistan için Uluslararası Temas Grubu’na 2012’de de ev sahipliği yapmıştı.





Yorumlar