Afganistan Hükümetinde anlaşmazlık

- Hükümet ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Abdullah: - "Aylardır Devlet Başkanı Gani ile yüz yüze bir görüşmemiz olmadı. Devlet Başkanı benimle görüşecek zamanı olmayacak kadar neyle meşgulmuş"

Google Haberlere Abone ol
Afganistan Hükümetinde anlaşmazlık

KABİL (AA) - Afganistan İcra Kurulu Başkanı ve Hükümet ortağı Abdullah Abdullah, Devlet Başkanı Aşraf Gani ile yüz yüze görüşemediğini, Gani'nin her şeye tek başına karar verdiğini ifade etti.

Abdullah, başkent Kabil'deki başkanlık sarayında gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin aylardır Devlet Başkanı Gani ile aylardır ikili görüşme gerçekleştiremediklerini belirtti.

"Devlet Başkanı benimle görüşecek zamanı olmayacak kadar neyle meşgulmuş" ifadesini kullanan Abdullah, bir konuyu tartışmaya sabrı olmayanın başkanlığı da haketmediğini belirtti.

Abdullah, Gani'nin her şeye tek başına karar verdiğini ifade ederek, resmi görevlere atadığı kişilerin de o alanda uzman kişiler olmadığını ileri sürdü.

Afganistan halkının Hükümetin çalışmalarından memnun olmadığını dile getiren Abdullah, ''Yaklaşık 2 sene önce yapılan başkanlık seçimleri sonucu koalisyon hükümeti kurulması için ilk ben imzayı attım, böyle Aşraf Gani'nin devlet başkanı olması meşruiyet kazandı ve bana verilen icra kurulu başkanlığı görevi bir hediye değildir.'' diye konuştu.

Abdullah, ülkedeki terör olayları ve işsizliğe de değinerek Hükümetin önceliklerinin farkında olması gerektiğini söyledi.

Afganistan'da ikinci turu 14 Haziran 2014'te yapılan seçimlerin ardından adaylardan Abdullah Abdullah seçim sonuçlarını reddetmiş ve ABD'nin girişimleri sayesinde Gani ve Abdullah, ulusal birlik hükümeti kurmak ve iktidarı yarı yarıya paylaşmak üzere anlaşmıştı.

Hükümetin yeni kabinesinde görev yapan bakanların yarısı Gani, yarısı da Abdullah tarafından belirlendi.

Yorumlar