Afganistan Dışişleri Bakanı Rabbani Tacikistan'da

- Rabbani, Tacikistan Dışişleri Bakanı Siraciddin Aslov ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Afganistan Dışişleri Bakanı Rabbani Tacikistan'da

TAŞKENT (AA) - Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani temaslarda bulunmak üzere geldiği Tacikistan'da Dışişleri Bakanı Siraciddin Aslov ile bir araya geldi.

Tacikistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Aslov ve Rabbani arasında yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin durumu ve perspektifleri ile tarafları ilgilendiren güncel ve bölgesel meseleler ele alındı.

İkili görüşmelerin ardından Aslov ve Rabbani, Tacikistan ve Afganistan dışişleri bakanlıkları arasında yapılan siyasi istişare toplantısına başkanlık etti.

Taraflar toplantıda, iki ülke devlet başkanlarının talimatı ve daha önce yapılan üst düzey görüşmelerde sağlanan anlaşmalar ışığında ticaret, ekonomi, enerji, ulaşım, komünikasyon, tarım, sanayi, sağlık, kültür, bilim, eğitim ve karşılıklı yarar sağlayan diğer alanlarda ortak projelerin hayata geçirilmesi ve işbirliğinin arttırılması için ikili ilişkilerin hukuki altyapısının genişletilmesine hazır olduklarını vurguladı.

Tacikistan ve Afganistan arasındaki ticari, ekonomik, sosyal, bilimsel, teknik ve kültürel alandaki işbirliğine ilişkin Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyon çalışmalarının da arttırılması gerektiğini dile getiren taraflar, iki ülke arasındaki sınır işbirliğinin geliştirilmesini çok yönlü ve karşılıklı işbirliğinin güçlendirilmesinde önemli bir faktör olarak gördüklerini kaydetti.

Aşırıcılık, terör, sınır ötesi organize suç, uyuşturucu kaçakçılığı ile bölgesel ve uluslararası güvenliğe tehdit oluşturan diğer tehditlerle mücadeledeki ikili işbirliğinin genişletilmesi gereğini yineleyen taraflar, iki ülkenin uluslararası ve bölgesel örgütler çerçevesindeki işbirliğinin yüksek düzeyde olduğunun altını çizdi.

Yorumlar