AFAD Türkiye'nin afet hafızasını oluşturuyor

- AFAD'ın Türkiye'nin afetlere ilişkin bilgi birikiminin gelecek nesillere taşınması için geliştirdiği TABB sistemine bugüne kadar 111 bin 818 doküman ve 15 bin afet verisi yüklendi

Google Haberlere Abone ol
AFAD Türkiye'nin afet hafızasını oluşturuyor

ANKARA (AA) - Başbakan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Türkiye'nin afetlere ilişkin bilgi birikiminin gelecek nesillere taşınması amacıyla geliştirilen Türkiye Afet Bilgi Bankası (TABB) sistemine bugüne kadar 111 bin 818 doküman ve 15 bin afet verisi yüklendiği bildirildi.

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014'de hizmete giren TABB projesi ile afetlerle ilgili elde edilen bilimsel deneyim ve sonuçların kaybolmadan, güvenilir, dijital bir platformda korunması sağlanıyor.

Bilgi birikimini gelecek kuşaklara taşıyan arşiv sistemleri, araştırmacıların ve karar vericilerin bu bilgilere ulaşarak analiz yapmalarına ve buna göre strateji ve politikalar belirlemelerine imkan tanıyacak.

TABB'a bugüne kadar 111 bin 818 doküman ve 15 bin afet verisi yüklendi. Afetlerler ilgili gelecek nesillere ışık tutacak TABB arşivine, geliştirilen mobil uygulamayla Türkiye'nin her yerinden, her an ulaşılabilecek.




Yorumlar