Adrasan ve Kumluca'daki orman yangınları

- Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangınında zarar gören vatandaşlar için Başbakanlık'tan 3 milyon 207 bin liralık ödenek çıkarıldı - İlk etapta, Erentepe, Adrasan, Toptaş ve Yazır mahallelerinde evi yanan 29 aileye, 207 bin lira yardım dağıtıldı

Google Haberlere Abone ol
Adrasan ve Kumluca'daki orman yangınları

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kumluca ve Adrasan bölgelerinde çıkan orman yangınlarında zarar gören vatandaşlar için Başbakanlık'tan 3 milyon 207 bin liralık ödenek çıkarıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kumluca ve Adrasan'da çıkan orman yangınlarında zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için hasar tespit çalışmaları gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmaların ardından, Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı'ndan 207 bin lira, Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı'ndan ise 3 milyon lira ödenek çıkarıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da yakından takip ettiği süreçte, çıkarılan ödeneğin 207 bin lirası, Ramazan Bayramı öncesi Erentepe'de 18, Toptaş'ta 2, Yazır'da bir ve Adrasan'da 8 olmak üzere, dört mahalledeki evi yanan 29 aileye dağıtıldı.

Afetzedelerden evi yanan her bir aileye 7'şer, evi az hasar gören 2 aileye ise 2'şer bin lira yardım yapıldı. 3 milyon liranın dağıtımı için ise planlama çalışmaları devam ediyor.

Ödeneğin 1,5 milyonunun serası, bahçesi, ekili arazisi, tarımsal ürünleri zarar görenler için 1,5 milyonun ise konutları tamamen yanan vatandaşlara konut yapmak üzere, kullanılacağı öğrenildi.

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Erentepe bölgesinde ormanlık alanda 24 Haziran'da başlayan yangın 27 Haziran'da, Adrasan'da 26 Haziran'da çıkan yangın da 27 Haziran'da tamamen kontrol altına alınarak, söndürülmüştü.

Yorumlar