Adıyamanlılar Sultangazi’de buluşacak

Kahta Dernekler Federasyonu (Kahta FED) Başkanı Av. Ali Yücel, İstanbul’da düzenlenecek olan Adıyaman Tanıtım Günleri için Adıyaman’ın Kahta ilçesinde gazetecilerle bir araya geldi.‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ etkinliği 23-29 Ekim...

Google Haberlere Abone ol
Adıyamanlılar Sultangazi’de buluşacak

Kahta Dernekler Federasyonu (Kahta FED) Başkanı Av. Ali Yücel, İstanbul’da düzenlenecek olan Adıyaman Tanıtım Günleri için Adıyaman’ın Kahta ilçesinde gazetecilerle bir araya geldi.

‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ etkinliği 23-29 Ekim tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi.

Etkinliğin bir hafta süreceğini belirten Kahta FED Başkanı Av. Ali Yücel, İstanbul Sultangazi Belediyesi ile beraber organize edeceğimiz ‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ etkinliğinde, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen insanlara Adıyaman’ın kültürünü, tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Av. Ali Yücel, “İstanbul Sultangazi Belediyesi ve Kahta FED tarafından ortak organize edilen ‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ etkinliği 23-29 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Hedefimiz, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen insanlara Adıyaman’ın kültürünü, tarihini, doğal güzelliklerini, kısacası Adıyaman’ın bütün güzelliklerini tanıtmak.

İstanbul’da Adıyamanlıların yoğun olarak yaşadığı ilçe Sultangazi olduğu için ‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ni orada yapmayı uygun gördük. Zaten Sultangazi ilçesi aynı zamanda 2. Adıyaman olarak da biliniyor. Bu etkinlikte istiyoruz ki Adıyaman ili ve ilçelerinden de katkı sağlansın. Hem Adıyaman’ın tanıtımı noktasında hem de bu organizasyonun duyurusu noktasında büyük önem arz edecektir. Bu noktada da basından büyük bir destek bekliyoruz.

Daha önceki yıllarda Adıyaman Valiliğinin İstanbul Feshane’de düzenlemiş olduğu Adıyaman Tanıtım Günleri çok güzel ve yoğun geçmişti. Sultangazi’nin avantajı şöyle, etkinlik, ailelerin de yürüme mesafesinde katılabileceği Sultangazi Merkez Cami yanı Ramazan Etkinlikleri Alanında yapılacak. Adıyaman ve ilçelerindeki bütün STK’ları ile Adıyaman Tanıtım Günleri ile ilgili toplantılar düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi.

Yorumlar