Adana'daki terör operasyonu

- Terör örgütü PKK'nın eylemlerine katıldıkları ve örgüte patlayıcı ve silah sevkıyatı yapanlara yardım ettikleri iddia edilen 6 kişiden 3'ü tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Adana'daki terör operasyonu

ADANA (AA) - Adana'da, terör örgütü PKK'nın eylemlerine katıldıkları ve örgüte patlayıcı ile silah sevkıyatı sağlayanlara yardım ettikleri öne sürülen 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 4 gün önce terör örgütünün eylemlerde kullanılacağı silah ve patlayıcıların sevkıyatını yapan kişilere Adana'da yardım ettiği ileri sürülen 4 kişi ile örgüt adına eylemlere katıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişinin işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, zanlılardan 2'si adli kontrol kararıyla, biri savcılıkça serbest bırakıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK mensubu bir grubun, eylemlerde kullanılacak silah ve patlayıcıların, Türkiye'nin farklı noktaları ile Adana sınırları içerisinde sevkıyatını yaptığını tespit etmiş, örgüt mensuplarına kentte barındıkları süre içinde yardım ettikleri belirlenen 4 şüpheliyi 4 gün önce operasyonla yakalamıştı. Örgüt adına eylemlere katıldığı ileri sürülen 2 kişi de başka bir operasyonla gözaltına alınmıştı.

Yorumlar