Adana'daki oda ve borsalardan "İncirlik" açıklaması

- ADASO, ATO, ATB ve AOSB meclis ve yönetim kurulu başkanlarının, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Van'ın davetiyle, 25 Mayıs'ta üssü ziyaret ettiği bildirildi - Ziyaretin, bölge sanayicisiyle ekonomik ilişkiler ve Kartal Vakfı'na yardım talebi doğrultusunda gerçekleştiği belirtildi - Açıklamadan: - "Adana iş dünyasının temsilcileri olarak, darbe girişimini şiddet, öfke ve nefretle kınadığımızı, milli irade dışında hiçbir kuvveti tanımadığımızı, her zaman milletimizin ve devletimizin emrinde olduğumuzu hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde her zaman vurguladık ve bundan sonra da vurgulamaya devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Adana'daki oda ve borsalardan "İncirlik" açıklaması

ADANA (AA) - Adana'daki bazı oda ve borsaların meclis ve yönetim kurulu başkanlarının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın davetiyle, 25 Mayıs'ta üssü ziyaret ettiği bildirildi.

Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Ticaret Borsası (ATB) ve Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından, bazı medya organlarında, İncirlik'in ziyaret edilmesine yönelik çıkan haberlere ilişkin ortak yazılı açıklama yapıldı.

Söz konusu odaların, gerek kendi içlerinde, gerekse Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, kentteki tüm kamu kurum, kuruluşları ve diğer sivil toplum örgütleriyle iş birliği ve dayanışma içinde hareket etmeye özen gösterdikleri, göstermeye de devam ettikleri belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konumumuz, bulunduğumuz pozisyon ve devlet kurumlarına olan saygımız nedeniyle, ilimizde faaliyet gösteren devlet kuruluşlarından biri olan İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’nın davetine, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Organize Sanayi Bölgesi'nin meclis ve yönetim kurulu başkanları olarak hiçbir şüphe ve beis görmeden, 25 Mayıs 2016 tarihinde icabet ettik.

Söz konusu ziyaret çerçevesinde genel olarak İncirlik Üssü hakkında bilgilendirme yapılmış, İncirlik Üssü ile bölge sanayicisi, ticaret erbabı, esnafı ve sanatkarının ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde karşılıklı fikir teatisinde bulunulmuş, ayrıca Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde kurulmuş olan Kartal Vakfı hakkında sunum yapılmış, şehit ve gazi olmuş hava kuvvetleri mensupları yararına, 23 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek organizasyon kapsamında yardım talebinde bulunulmuştur."

Ziyaretlerin daha sonra da çeşitli düzeylerde sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, "Bu amaçla Haziran ayı başından itibaren, 14 Temmuz’a kadar süren dönemde, Meclis üyelerimiz, Yönetim Kurullarımız ve Adana’nın önde gelen firmalarının yetkililerinden müsait olanlar, firma temsilcilerimizin uygunluk durumuna göre, değişik tarihlerde, bölümler halinde, 10. Tanker Üs Komutanı tarafından yapılan davete katılmışlardır. Gerek bizlerin, gerekse üye firma temsilcilerimizin gerçekleştirdikleri ziyaret ve üste bulundukları süre zarfında, siyasi yönü ve içeriği bulunan sohbet veya diyalog asla yaşanmamıştır." ifadesi kullanıldı.

ADASO, ATO, ATB ve AOSB'un devlete ve milli iradeye, bu tarz bir yaklaşımın söz konusu olması durumunda gerekli tepkiyi ve karşı duruşu gösterecek bilgi, dirayet ve vatan sevgisine sahip oldukları vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Adana iş dünyasının temsilcileri olarak, darbe girişimini şiddet, öfke ve nefretle kınadığımızı, milli irade dışında hiçbir kuvveti tanımadığımızı, her zaman milletimizin ve devletimizin emrinde olduğumuzu hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde her zaman vurguladık ve bundan sonra da vurgulamaya devam edeceğiz. Darbe girişimi sonrasında, iyi niyetli çabalarımızın farklı anlamlar yüklenerek kurumlarımızı ve Adana iş dünyasını töhmet altında bırakacak şekilde yayınlar yapılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bugün içinde bulunduğumuz olağanüstü durum içinde, gerçek faillerin en kısa sürede tüm bağlantılarıyla ortaya çıkarılması için ülke ve millet olarak daha dikkatli ve ölçülü şekilde hareket etmek durumundayız. Devletimize ve milli irademize yapılan bu terör saldırısının faillerinin bir an önce yakalanması ve yüce Türk adaletinin önüne çıkartılarak en ağır şekilde cezalandırılması için tüm imkan ve kabiliyetlerimizle mücadele etmeye devam edeceğiz."

Yorumlar