Adana'da uyuşturucu operasyonu

Adana Emniyet Müdürlüğü, 33 şüphelinin yakalandığı operasyona ilişkin görüntüleri paylaştı

Google Haberlere Abone ol
Adana'da uyuşturucu operasyonu
Adana Emniyet Müdürlüğü, 33 zanlının yakalandığı uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonun görüntülerini basına dağıttı.

Kentte iki gün önce gerçekleştirilen ve polis kamerasına yansıyan operasyona ilişkin görüntülerde ekipler, belirledikleri sokaklarda uyuşturucu satıcılarını yakalamaya çalışıyor.

Polisler, kendilerini görüp kaçmaya başlayan çok sayıda şüpheliyi saklandıkları yerlerde yakalıyor. Zanlıların üzerini arayıp, yere attıkları poşetleri inceleyen ekipler, paketlenmiş halde esrar, kokain, uyuşturucu hap, tabanca ve para ele geçiriyor.

Poşetlerden çıkan not defterlerinde ise uyuşturucu satışından elde edilen gelir ve harcamaların listesinin yazılı olduğu görülüyor.

Öte yandan, bir eve düzenlenen operasyonda polis ekipleri aradıkları zanlıyı burada bulamıyor. Evdeki bir kadın, aranan kişinin eşi olduğunu belirterek polislere kocasının son günlerde eve gelmediğini söylüyor. Evin çevresini araştıran ekipler, zanlıyı bitişikteki evin bahçesinde yalın ayaklı yakalıyor.

Ova, Hürriyet, Yenibey, Seyhan, Onur, Barbaros, Dadaloğlu ve Fatih mahallelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda 33 kişi gözaltına alınmış, 32 kilo 200 gram esrar, 100 gram kokain, 96 bin 420 uyuşturucu hap, 2 ruhsatsız tabanca ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 2 bin 320 lira ele geçirilmişti. Operasyon kapsamında bir kişi de İstanbul'da yakalanıp Adana'ya getirilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 29 şüpheliden 17'si tutuklanmış, 12'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Gözaltındaki 5 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar