Adana'da üniversite öğrencisinin öldürülmesi

- Üniversite öğrencisinin silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu anne, baba ve oğlu ile tetikçi olduğu iddia edilen sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz diğer 4 sanık için ise 5'er yıl hapis cezası istendi

Google Haberlere Abone ol
Adana'da üniversite öğrencisinin öldürülmesi

ADANA (AA) - Adana'da, üniversite öğrencisi İsmail Kandemir Yaluk'un silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklanan anne, baba ve oğlu ile tetikçi olduğu iddia edilen sanık ile olaya yardımcı olduğu iddia edilen 4 yakınları hakkında dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı, merkez Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi'nde 13 Mayıs'ta, Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Yaluk'un annesi Aysel Yaluk ile evinin önüne geldiği sırada silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Üniversiteli genci öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan tetikçi Harun Erdem ile cinayeti azmettirdiği öne sürülen Muhammet Emin Kahraman (21), babası Hüseyin ve annesi Gülesin hakkında "Tasarlayarak adam öldürme ve öldürmeye azmettirme", sanık gencin ablaları Ramize Ç. ve Rezzan S. ile enişteleri Burhan S. ve Gökhan Ç. için ise "Suçluyu kayırma" suçundan hazırlanan iddianame, Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, üniversite öğrencisi İsmail Kandemir Yaluk'un özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yapan sevgilisi S.Y'yle ayrılmalarının ardından öğretmenin, öğrencisi olan sanık Muhammet Emin Kahraman ile aşk yaşamaya başladığı belirtildi.

S.Y'nin bir süre sonra öğrencisiyle ilişkisini bitirmesinin ardından tekrar eski sevgilisi Yaluk ile barışmak istediği aktarılan iddianamede, terk edilen Kahraman'ın kendini bıçakla yaraladığı aktarıldı.

İddianamede, sanığın daha sonra babası Hüseyin ve annesi Gülesin Kahraman'la sevgilisinden ayrılmasına neden olduğunu öne sürdüğü İsmail Kandemir Yaluk’u öldürmek için plan yaptığı belirtilerek, "Plan gereği, Ceyhan ilçesindeki köylerine giden Kahraman ailesi, tanıdıkları olan Harun Erdem'i para karşılığı tetikçi olarak tutarak, Yaluk'u öldürmesini isteyip tabanca verdi. Erdem de Yaluk'u 5 el ateş edip öldürdü." ifadelerine yer verildi.

İddianamede, tetikçi olduğu ileri sürülen Erdem, Muhammet Emin Kahraman ile annesi ve babasının ağırlaştırılmış müebbet, olaya yardımcı olduğu ileri sürülen 4 yakınının ise 5'er yıl hapisle cezalandırılması istendi.

- Olay

Merkez Çukurova ilçesinde, 13 Mayıs'ta Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi İsmail Kandemir Yaluk, annesi Aysel Yaluk ile evinin önüne geldiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Yaluk, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Soruşturma kapsamında Yaluk'un kız arkadaşı S.Y'nin eski erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Muhammet Emin, annesi Gülesin ve babası Hüseyin Kahraman ile ablaları Ramize Ç. ve Rezzan S. ile enişteleri Burhan S. ve Gökhan Ç. gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Muhammet Emin Kahraman ile anne ve babası tutuklanmış, diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Tetikçi olduğu ileri sürülen Harun Erdem ise 9 Ağustos'ta polis ekiplerince saklandığı Ceyhan ilçesindeki bir evde yakalanmasının ardından tutuklanmıştı.

Yorumlar