Adana'da terör örgütü davası

- Çukurova Üniversitesinde terör örgütü propagandasını yaptıkları iddia edilen 39 öğrencinin yargılanmasına başlandı - Sanıkların 8'er yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor

Google Haberlere Abone ol
Adana'da terör örgütü davası

ADANA (AA) - Çukurova Üniversitesinde terör örgütü propagandasını yaptıkları iddia edilen 39 öğrencinin yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, 8'er yıl hapisle cezalandırılmaları istenen tutuksuz sanıklardan 24'ü ile avukatları katıldı.

Sanık öğrencilerden Y.T, suçlamaları kabul etmeyerek, "Söz konusu yürüyüşün yasak olduğunu bilseydim kesinlikle katılmazdım. İddia edildiği gibi herhangi bir marşın okunmasına eşlik etmedim." dedi.

Öğrencilerden M.E, gösteriye yasal olduğunu düşündüğü için katıldığını belirtti. S.Y. ise marş okumadığını belirterek, "Arkadaşların daveti üzerine izinli olduğunu düşündüğüm için katıldım." dedi.

M.K. da kalabalığı görünce merak edip yanlarına gittiğini, marş ve slogan söylemediğini iddia etti. S.S. ise "İddia edildiği gibi marş okumadım. Ancak başkaları okurken gayriihtiyari mırıldanmış olabilirim. İçeriğini ve hangi anlama geldiğini bilmiyorum. Böyle bir marş benim ezberimde yoktur." diye konuştu.

Sanık M.Ş. ise yürüyüşe katılmadığını, basın açıklamasına katıldığını, bunun da suç olduğunu bilmediğini ifade etti.

Diğer sanıklarda savunmalarında suç işleme kastıyla hareket etmediklerini, herhangi bir örgütle ilgilerinin bulunmadığını kaydetti.

Davetiye tebliğine rağmen mahkemeye gelmeyen sanıkların zorla getirilmelerine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Diyarbakır'da 6 Aralık 2009'da düzenlenen eylemler sırasında hayatını kaybeden Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem'i anmak için Çukurova Üniversitesi Demokratik Gençlik Konfederasyonu tarafından 8 Aralık 2015'de yürüyüş çağrısı yapılmış, Balcalı Kampüsü R1 alanında toplanan yaklaşık 100 kişi izinsiz olarak yürüyüş ve terör örgütünün propagandasını yapmıştı. Polisin, olay yerinde aldığı görüntü ve çekilen fotoğrafların incelenmesi sonucu 39 öğrenci hakkında "2911 Sayılı Yasaya Muhalefet, Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından dava açılmıştı.

Yorumlar