Adana'da karı kocanın öldürülmesine ilişkin dava

- Apartman otoparkına araç park etme nedeniyle çıkan kavgada karı kocanın öldürülmesiyle ilgili iki kardeşin yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Adana'da karı kocanın öldürülmesine ilişkin dava

ADANA (AA) - Adana'da apartman otoparkına araç park etme nedeniyle çıkan kavgada karı kocanın öldürülmesiyle ilgili biri tutuksuz iki kardeşin yargılanmasına başlandı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Hasan Uçar, tutuksuz yargılanan ağabeyi Sadık Uçar, avukatları ile öldürülen Tekin (34) ile eşi Sinem Özmetin (37) çiftinin yakınları katıldı.

Sanık Hasan Uçar savunmasında, Özmetin çiftini araç parkı yüzünden kendisine ve ailesine küfretmesi nedeniyle öldürdüğünü öne sürdü. Yaptığından pişman olduğunu ifade eden Uçar, şunları söyledi:

"Hollanda'dan 2 gün önce gelmiştim. Balkondan Tekin'in aracını, aracımın arkasına park ettiğini gördüm. Park ederken aracımı, arabasıyla dokundurarak duvara doğru ittirdi. Yöneticiyi telefonla aradım, çıkmadı. Annem 'aman karışma oğlum' dedi. Ben de polisi aradım. Yöneticinin yanına inip, aracını çekmesini söylemesini istedim. O da 'kaç defa söyledim çekmiyor' diye cevap verdi. O sırada polisler geldi. Polislere durumu anlattım. Polis, Tekin'in evine çıktıktan sonra küfürler gelmeye başladı. Annem hasta olduğu için asansörle yukarı çıktım. Anneme ağabeyim Sadık Uçar'ı sordum. Aşağıya indiğini söyledi. Merdiven boşluğundan aşağıya baktığımda Tekin ağır küfürler ediyordu. Silahla gezdiği için, silahımı tedbir amaçlı yanıma alıp indim. Ağabeyimi dövüyorlardı. Küfürlerine devam edince o anda ne yaptığımı bilmiyorum. Sıkmaya başladım. Gözümden ateş fışkırıyordu. Gözüm hiçbir şeyi görmüyordu."

Tutuksuz sanık Sadık Uçar da küfür edilince aşağıya indiğini belirterek, "Karı koca bana saldırdılar. Yıkıldım. O anda silah ateşlendi." dedi.

Duruşmada sanık kardeşlerden şikayetçi olan Tekin Özmetin'in ağabeyi Cihan Özmetin, "Olayı telefonla öğrendik. Olay yerine gittiğimde kardeşim ve yengemin katliama uğradığını gördüm." diye konuştu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme, tutuklu sanık Hasan Uçar'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Merkez Çukurova İlçesinde 3 Nisan'da, Tekin ve Sinem Özmetin çifti, apartman otoparkına araç park etme tartışması nedeniyle çıkan kavgada silahla öldürülmüş, olayla ilgili komşuları Hasan ve Sadık Uçar gözaltına alınmıştı.

Yorumlar