Adana'da kadının yakılarak öldürülmesine ilişkin dava

- Benzin dökülerek yakılmış halde cesedi otoban kenarında bulunan kadının cinayetiyle ilgili 10 yıl sonra yakalanan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı - Sanık Kaz: - "Kadını ben öldürdüm ancak diri diri yaktığımı suçlamasını kabul etmiyorum. O kadar canavar hissi olan bir kişi değilim"

Google Haberlere Abone ol
Adana'da kadının yakılarak öldürülmesine ilişkin dava

ADANA (AA) - Adana'da bir kadını 10 yıl önce boğmaya çalışıp daha sonra da yakarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Murat Kaz'ın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Murat Kaz ve maktul Hatun Figen'in annesi Kezban Atsatan ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşma önce sanığı görmesi üzerine sinir krizi geçiren anne Atsatan, salondan çıkarıldı.

İddianamenin okunmasının ardından mahkeme heyetinin söz verdiği sanık Kaz, maktul Figen'le cinsel ilişki için anlaşıp evine götürdüğünü ileri sürerek, evde tartıştığı kadının kendisine hakaret etmesi üzerine boğazını sıkarak öldürdüğünü anlattı.

Kaz, daha sonra kadının ellerini bağlayarak cesedi kilime sardığını aktararak, şöyle devam etti:

"Asansörden indirirken kafasını çarptım. Sonra bagaja koydum. Ne yapacağımı bilemediğim için arabayla Mavi Bulvar'da birkaç tur attım, daha sonra otoyola çıktım. Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında durdum. Kafam iyi olduğu için durduğum yerin ormanlık alan olduğunu sanıyordum. Cesedi çıkardım, üzerine benzin döküp yaktım. Dönüş yolunda da alevlerin yükseldiğini gördüm. Kadını ben öldürdüm ancak diri diri yaktığımı suçlamasını kabul etmiyorum. O kadar canavar hissi olan bir kişi değilim. Aldığım uyuşturucu ve alkolün etkisiyle oldu. Kendimde olsaydım bu olay olmazdı. Samimiyetimle söylüyorum somut deliller yoktu, 10 yıl çekmişim, vicdanım rahat, yakalandım. İsteseydim cesedi gömüp yok ederdim. O kadar cani olsam kendi eşime ve çocuklarıma da zarar verirdim. Yakalandığımda polislere zorluk çıkarmadım. Bu yükten kurtulmak istiyordum. Olay 02.00'de başladı, 05.00'te bitti, her şey 3 saat içinde oldu. Çok pişmanım."

Daha sonra öldürülen kadının annesi Kezban Atsatan, duruşma salonuna alındı. "Ben onu görmeyeyim" diyerek ağlayan anne, sanıktan ölünceye kadar şikayetçi olacağını söyledi.

Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay yıllar sonra aydınlatılmıştı

Adana'da 29 Eylül 2006'da, Tarsus- Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda yakılarak öldürülmüş halde kadın cesedi bulunmuş ancak olay aydınlatılamamıştı.

Polis tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan DNA testinde cesedin Hatun Figen'e ait olduğu belirlenmiş, katil zanlısı Murat Kaz ise olaydan 10 yıl sonra ağustos ayında İstanbul'da gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Yorumlar