Adana'da hırsızlık zanlısının öldürülmesi davası

- Eşinin işlettiği dükkana hırsızlık için girdiği ileri sürülen şüpheliyi tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa ceza verilmesine yer olmadına karar verildi

Google Haberlere Abone ol
Adana'da hırsızlık zanlısının öldürülmesi davası

ADANA (AA) - Adana’da eşinin işlettiği kuaför dükkanına hırsızlık amacıyla girdiği öne sürülen Mustafa Bulut’u tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa mahkeme, "olayı meşru müdafaa sınırları içinde gerçekleştirdiğine" hükmederek ceza vermedi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Sinan Güzel ile avukatı katıldı. "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşımak veya bulundurmak, ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak" suçlarından yargılanan Güzel, bir kişinin ölümüne neden olduğu için üzgün olduğunu söyledi.

Olay günü eşinin saat 01.00’de ses duyması üzerine kendisini uyandırdığını belirten Güzel, şunları anlattı:

"Kamera görüntülerine baktığımda iş yerine birilerinin girmeye çalıştığını görünce seslendim, kaçtılar. 155’i arayarak bilgi verdim. Bu şahıslar saat 04.55’de tekrar geldi. Pencerenin demir şebekesini kesmeye çalışıyorlardı. Aşağıdan yukarı çıkan bir kapı olduğundan korkmaya başladım. Çocuklarımın da korkup ağlaması üzerine paniğe kapıldım, silahımı alarak pencereye çıktım. Aşağıya bakarken ayağımın altındaki halının kayması üzerine düştüm, düşerken de elimdeki silah 2 el ateş aldı. Şahısları öldürmek ya da yaralamak gibi bir amacım yoktur. Çok üzgünüm, keşke hiç olmasaydı."

Mahkeme başkanı, davada başkaca araştırılacak husus bulunmadığını belirtip savcıdan mütalaasını vermesini istedi. Savcı ise olayın, meşru müdafaa sınırları içinde gerçekleştirildiğini belirtip sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti de savcının talebini yerinde bularak, sanık Güzel'e, TCK'nın 27. maddesine göre, "Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez" hükmünü uygulayarak, ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Sucuzade Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı’nda 10 Ocak 2015’te Sinan Güzel (36), oturdukları evin alt katındaki eşine ait kuaföre hırsızlık amaçlı gelen Mustafa Bulut, Mustafa Önal, Rojhat Ceylan, Emrah Öz ve Mahsum Oral’a doğru ateş etmiş, sırtından yaralanan Mustafa Bulut (22) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Yorumlar