Adana'da HDP'nin açık hava toplantısına izin verilmedi

ADANA (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Adana'da düzenlenmesi planlanan açık hava toplantısına izin verilmediği bildirildi. Adana Emniyet...

Google Haberlere Abone ol
Adana'da HDP'nin açık hava toplantısına izin verilmedi

ADANA (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Adana'da düzenlenmesi planlanan açık hava toplantısına izin verilmediği bildirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, HDP tarafından 4 Haziran'da Uğur Mumcu Meydanında "Demokratik Halk Buluşmaları" adı altında açık hava toplantısı düzenlemek amacıyla Adana Valiliğine bildirimde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu toplantı ile ilgili olarak yapılan değerlendirmede, başta Anayasamız olmak üzere yürürlükte bulunan diğer mevzuat hükümlerinde öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartları açıkça oluştuğundan, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla bildirimde bulunan toplantı ve aynı konuyla ilgili yapılacak her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinlikler ilimiz genelinde Valiliğimiz tarafından yasaklanmıştır."

Açıklamada, yasak kararına rağmen bazı basın yayın kuruluşları ile sosyal medya organlarında kamu düzenini bozacak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürebilecek kanunsuz toplanma çağrıları yapıldığı tespit edildiği belirtilerek, bu tür kanunsuz toplanmalara kesinlikle izin verilmeyeceği ve halkın bu çağrılara itibar etmemesi istendi.

Yorumlar