Adana'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: "Eğer bunların o darbe girişimi başarılı olsaydı, sizin malınız, sizin mülkünüz olan, sizin himayenizde olan milli iradeyi alacaklar, yabancı unsurlara, gayri milli unsurlara peşkeş çekeceklerdi" - "Ordunun içinde yuvalanmış bu Fetullahçı Terör Örgütü ihanet şebekesinin unsurlarının üniforma giydiklerine bakmayın. Onlar Mehmetçik ve Türk askeri sıfatını hak etmiyorlar. Mehmetçik milletine silah çekmez, kendi silah arkadaşını, polis kardeşlerimizi öldürmez, köprülerde kardeşlerimizi şehit etmez, vatandaşına namlu doğrultmaz. Vatandaşına namlu doğrultanın adı Mehmetçik değildir, haindir, katildir, alçaktır" - "Buradan sizlere söz veriyorum. Siz bu şekilde bir ve beraber, kol kola olduğunuz sürece dünyada kimse sizi yenemez. Size namus ve şeref sözü veriyoruz. Bu ülkeyi yönetenler olarak bizim canımızı almadıkça sizin iradenize el koyamazlar"

Google Haberlere Abone ol
Adana'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

ADANA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Eğer bunların o darbe girişimi başarılı olsaydı, sizin malınız, sizin mülkünüz olan, sizin himayenizde olan milli iradeyi alacaklar, yabancı unsurlara, gayri milli unsurlara peşkeş çekeceklerdi." dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Adana İstasyon Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Çelik, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.

Bakan Çelik, tüm şehitleri saygı ve sevgiyle andıklarını belirterek kalabalıktan gazileri de alkışlamasını istedi.

Türkiye'teki tüm meydanlardan 24 gündür bütün dünyaya müthiş bir ders ve mesaj verildiğini, FETÖ'nün darbe girişimiyle mücadele veren tüm kurum ve halkı kutladığını belirten Bakan Çelik, "Bu vesileyle devletimizin başı, milletimizin ve devletimizin birliğinin sembolü, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımıza Adana meydanından selamlarımızı iletiyoruz. Aynı şekilde demokrasi mücadelesinde en safta yer alan sayın Başbakanımız ile Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Sayın Devlet Bahçeli'ye da Adana'dan selamlarımızı gönderiyoruz." diye konuştu.

Bakan Çelik, "Türkiye'de darbe girişimi olduğunda ilk günden itibaren ayağa kalkan ve 'kaderimiz Türkiye ile bir' diyen, Azerbaycan, Filistin ve Bosna-Hersek, Irak ve Suriye ile İslam ve Türk dünyasının her tarafındaki aziz kardeşlerimizi de selamlıyoruz." diyerek "15 Temmuz darbe girişiminde bu hainler, asla Türk ordusunun bir mensubu olamayacak, asla Mehmetçik sıfatını hak edemeyecek, asla o üniformanın şerefini taşıyamayacak olan bu hainler, asker elbisenini üstüne geçirmiş hainler, milli irademizi çalmaya çalıştılar. Milli irademizi gasp etmeye çalıştılar. Türkiye'nin milli iradesini gasp edip onu başka güçlerin unsurların hizmetine sokacaklardı." ifadesini kullandı.

"Şimdi buradan FETÖ denen terör örgütüne, Pensilvanya'daki terörist başı ve onun uzantıları, o teröristler, elinde silahla tankla topla ve tüfekle karşımıza çıkanlar, şimdi size bütün Adanalılar adına, İstasyon Meydanı'ndan sesleniyorum." şeklinde konuşmasını sürdüren Bakan Çelik, Mehmet Akif Ersoy'un Birlik şiirini okudu.

Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Demokrasi tehlikede olduğu zaman, bir kişinin, iki kişinin, üç kişinin, beş bin kişinin değil, koskoca bir milletin tamamının, milli iradeyi korumak için milli iradeye sahip çıkmak için milli namusa el uzatanlara karşı koymak için meydanlara çıkarak şehit olmaya hazır olduğunu bütün dünya gördü. Dünyada sizinki kadar şanlı, sizinki kadar büyük ve sizinki kadar mukaddes bir mücadele verilmemiştir. Emin olun o tankların üzerine yürüyerek, o F16'lara direnerek, o namluların önüne atlayarak 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek Türkiye'nin milli iradesini gasp etmeye çalışan, milli varlığını eline geçirmeye çalışan bu FETÖ'cü ihanet çetesine, bu hain ve alçak katiller grubuna en büyük dersi verdiniz. Eğer bunların o darbe girişimi başarılı olsaydı, sizin malınız, sizin mülkünüz olan, sizin himayenizde olan milli iradeyi alacaklar, yabancı unsurlara, gayri milli unsurlara peşkeş çekeceklerdi. Türkiye'de ne varsa sahibi sizsiniz. Ne elinde silah olan ne cebinde para olan ne siyasi gücü olan hiç kimse sizin adınıza siz izin vermeden siz yetki vermeden hareket edemez."

- "O mübarek meclisi, bombaladılar"

Türkiye'yi ne FETÖ, ne PKK, ne DHKP-C, ne de paralel çetenin ele geçirebileceğini vurgulayan Bakan Çelik, "Türkiye'nin hükümetini, meclisini bombalayarak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bombalayarak, Başbakanlığın önüne tank getirerek mesaj verdiler. Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı makamını milli bir makam olmaktan çıkarıp yabancı güçlerin hizmetine sokacaklardı. TBMM, o meclis ki Kurtuluş Savaşı sırasında top sesleri duyulurken bile onun milletvekilleri meclisi kapatmadılar, 'Milli irade namustur' dediler ve TBMM çalışmaya devam etti." şeklinde konuştu.

Çelik, dünyadaki bütün meclislerin bir kurtuluş savaşı sonrasında kurulduğunu anlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyada bir tek bizim meclisimiz, Kurtuluş Savaşı'nın sonunda değil, Kurtuluş Savaşı'nın öncesinde kurulmuştur ve Kurtuluş Savaşını komuta etmiştir. O yüzden gazi meclistir. O mübarek meclisi, bombaladılar. Neyle bombaladılar, sizin güvenliğiniz sağlanması için verilen silahları kullandılar. Üzerlerindeki sizin verdiğiniz yetkiye, sizin verdiğiniz üniformaya ihanet ettiler. Türkiye'nin cumhurbaşkanını öldüreceklerdi. Başbakanı öldüreceklerdi. Hükümet üyelerini öldüreceklerdi.

Bakan Çelik, darbecilerin Kürt ve Türk'ü, Alevi ve Sünni'yi birbirine düşürmeye çalışacaklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Suikastlar tertip edip kaos çıkaracaklardı. Sapık bir dini anlayış temelinde bir askeri diktatörlük kuracaklardı. Her şeyi hesap etmişler. Uçaklar ne zaman kalkacak, tanklar ne zaman hareket edecek, insanlar nasıl öldürülecek. Fakat bir şeyi hesap edemediler. Çünkü o bir şeyden yoksunlar. Sizi hesap edemediler. Size inanmayan, sizi arkasına almayan, sizinle kola kola girmeyen hiçbir kuvvet, güç Türkiye'yi yönetemez, Türkiye'ye hakim olamaz, hükmedemez. Bütün sivil toplum örgütlerimiz, bilhassa Adana'da bu organizasyonu 23 gündür gerçekleştiren sivil dayanışma platformu, bütün kurumlarımız ve bu kurumlarımıza sahip çıkan, anayasaya sadık, milletin emrindeki bütün unsurlarımız, topyekün demokrasiye ve mili iradeye sahip çıkarak bu Fetullahçı Terör Örgütünü 12 saat içinde yerle bir ettik. Onların 50 yıllık sinsi planlarını, istihbaratın, polisin, askeriyenin içine sızma, siyaseti ele geçirme planlarını yerle bir ettik.

Şimdi o sapık dini anlayışa sahip Pensilvanya'da oturan terör örgütü başı 'Ağustos'ta yeni şeyler olacak.' diyor. Biz de diyoruz ki, ağustosta da olsa eylülde de olsa seni ve senin gibilerini İstasyon Meydanı'na gömeceğiz. Bu ülkenin meclisini, askerini, polisini, siyasetini ele geçirmeye çalışan herkese söylüyoruz. Sizi, sizin arkanızdakileri, size ilham verenleri ve sizin hain planlarınızı Yenikapı'da da gömeriz, İstasyon Meydanı'nda da gömeriz. AK Parti'ye karşı darbe girişimi yaptılar. Hükümeti devirmeye kalktılar. Daha sonra CHP'nin ve MHP'nin içine sızmaya kalktılar. Ancak sizler, partili olsun olmasın, neye gönül verirseniz verin, hangi çatının altında olursanız olun, bugün muazzez, şanlı Türk bayrağının altında toplanmış Adanalı kardeşlerim, her şeyin üstünde Türkiye vardır, Türkiye Cumhuriyeti vardır. Siz onları kendi partinize, teşkilatlarınıza, belediyelerinize sokmadınız, sivil toplum örgütlerinizden uzak tuttunuz.

Eğer bu milletin milli iradesi olmasaydı, bizler bu milletin gücüne sığınıyor olmasaydık ve sizler bu kadar mahşeri bir vicdanla bu terör örgütüne karşı bu kadar müteyakkız ve diri olmasaydınız bunlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ele geçirip, orayı sanki düşman ordusu ele geçirmiş gibi kullanacaklardı. Türkiye'nin milli siyasetini yok edeceklerdi. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin başındaki 'Türkiye Cumhuriyeti' ifadesini fiilen ortadan kaldıracaklardı ve yeni bir hükümet kurup, gayri mili, Türkiye'nin düşmanı güçlerin hizmetine sokacaklardı."

Darbecilerin, girişimin başarılı olması halinde Türk polisinin ve askerinin elindeki gücü yabancı güçlerin hizmetine sokmayı planladığını belirten Çelik,"Türkiye'nin Suriye ve Irak etrafındaki bütün milli siyasetini, bütün milli çıkarlarını yok edeceklerdi, çocuklarınızın geleceğini çalacaklardı. Siyasi partilerinizi çalacaklardı. Ancak arkalarındaki bu kadar güce rağmen, bu kadar vatandaşımızı öldürmek için plan yapmış olmalarına rağmen sizin çelik iradenize çarptılar ve geriye döndüler." dedi.

- "İlk fırsatta PKK ile işbirliği yapmaya çalışacak"

Meydanda her kesimden insanların bulunduğu kaydeden çelik şöyle devam etti

"Bu şerden bir hayır çıktı. Türkiye'nin çatısı altında bir ve bütün olduğumuzu, siyasi anlaşmazlıklar ne olursa olsun kardeş olduğumuzu, bu memleketin her santimetrekare toprağında Sünninin de Alevinin de Türkün de diğerlerinin de, hepimizin eşit olduğunu, kimsenin burada kiracı olmadığını herkesin burada ev sahibi olduğunu hep beraber gördük. Bu ülkede ister zengin ister fakir olsun, bu meydanda tanıyalım tanımayalım, kim olursa olsun, hep beraber şunu bilelim Türkiye'nin sahibi aziz milletimizdir, başkası değildir. O yüzden bugün yapacağımız şey şudur, Türkiye'nin büyük meselelerinde kol kola gireceğiz, bu birlik ve beraberliği unutmayacağız, seçimlerde hangi partiye oy verirsek verelim, hangi partinin çatısı altında olursak olalım, ortak varlığımızın Türkiye Cumhuriyeti olduğunu, hepimizin adının Türk milleti olduğunu, Türkü de Kürdü de Alevisi de Sünnisi de aynı derecede kucaklamak olduğunu bileceğiz.

Bu şanlı bayrağın altında, bunun gölgesinde hepimizin eşit olduğunu, hepimizin kardeş olduğunu bileceğiz. Eğer biz birleşmezsek yan yana, kol kola durmazsak, el ele tutuşmazsak yarın bir gün birileri gelir bu hainleri, bu FETÖ ile PKK'yı birleştirir. FETÖ ile PKK'yı birleştirdikten sonra yanına DHKP-C'yi koyar, onun yanına başkasını koyar ve Türkiye'nin önüne bir şer cephesini çıkarır. Bu, ruhunu şeytana satmış Fetullahçı Terör Örgütü ve onun Pensilvanya'daki lideri, göreceksiniz ilk fırsatta PKK ile işbirliği yapmaya çalışacak, zaten yapıyorlar da. Başka terör örgütleriyle de işbirliği yapmaya çalışacaklar, yapıyorlar da. Hala Türkiye'de bu milletin niçin bu şekilde kol kola girdiğini, niçin terk bir ruh, tek bir beden gibi ayakta durduğunu anlamadılar. Millet bir mesaj veriyor ve 'Türkiyeyi ben yönetirim ve sadece benim seçtiklerim yönetir' diyor. Bu ülkeyi ne terör örgütleri, ne sapık bir din anlayışına sahip din adamları, ne de elinde silah var diye milli iradeye silah çeken hiç kimse yönetemez."

Askerin Türk milleti için kutsal olduğunu ifade eden Çelik, "Mehmetçik bizim için Hazreti Peygamberin sancağını taşır. Onun için biz askerimize Peygamberimiz Hazreti Muhammet'in adından ilham alarak Mehmetçik, küçük Muhammet demişiz. Ordumuz, ordumuzun şerefli komutanları, şerefli askerleri, demokrasiye sadık, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin emrinde görevlerini yürütüyorlar." diye konuştu.

Çelik, ordunun içindeki FETÖ mensuplarının 'Türk askeri' sıfatını hak etmediğini belirterek şunları söyledi:

"Ordunun içinde yuvalanmış bu Fetullahçı Terör Örgütü ihanet şebekesinin unsurlarının üniforma giydiklerine bakmayın. Onlar Mehmetçik ve Türk askeri sıfatını hak etmiyorlar. Mehmetçik milletine silah çekmez, kendi silah arkadaşını, polis kardeşlerimizi öldürmez, köprülerde kardeşlerimizi şehit etmez, vatandaşına namlu doğrultmaz. Vatandaşına namlu doğrultanın adı Mehmetçik değildir, haindir, katildir, alçaktır. Şerefli silahlı kuvvetlerimizde darbeye direnen ve milletinin emrinde olan şerefli komutanlar, subaylar ve Mehmetçik ile sakın ola ki o hainleri karıştırmayın. Onlar o üniformayı hak etmiyorlar. Hak etmedikleri o üniformayı üzerlerinden çıkardık, rütbelerini söküyoruz, onları ihanete mahkum ediyoruz. Kahraman polisimizin onlara nasıl direndiğini gördünüz. Milletin onlara verdiği tankı, tüfeği ve topu milletin çocuklarına, polis teşkilatının üzerine doğrulttular. Fakat kahraman Türk polisi bir sürü arkadaşını şehit vererek, 'ben bu milletin emrindeyim, ben bu milletin emrinden çıkmam, ölürüm ama bu iradeyi teslim etmem' diyerek orada son nefesini verdi. Bunu da hesap edemediler."

Fetullahçı Terör Örgütünün en çok yuvalandığı yerlerin başında adliye teşkilatının geldiğini vurgulayan Çelik, onların savcılıkları, hakimlikleri ele geçirerek Türkiye'nin yargı iradesini gasp etmeye kalkıştığını kaydetti.

Devletine bağlı savcılar, milletine sadık hakimleri, anayasaya itaat yemini etmiş yargı mensuplarının ilk anda darbecilerin hepsini tutuklayıp, kendi içlerindeki darbeci grubu da ayıkladığını ifade eden Çelik, "Dolayısıyla Türkiye'nin kurumları ayaktadır." şeklinde konuştu.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin darbecilere karşı imkanlarını en iyi şekilde kullandığını dile getiren Çelik, kentteki iki üniversitenin de süreci çok iyi yönettiğine dikkat çekti.

- "Bizim canımızı almadıkça sizin iradenize el koyamazlar"

Çelik, kendilerine yönelik tehditlere de dikkat çekerek şunları söyledi:

"Buradan sizlere söz veriyorum. Siz bu şekilde bir ve beraber, kol kola olduğunuz sürece dünyada kimse sizi yenemez. Size namus ve şeref sözü veriyoruz. Bu ülkeyi yönetenler olarak bizim canımızı almadıkça sizin iradenize el koyamazlar. Şimdi haber gönderiyorlar. 'Suikast yapacağız ve hepinizi öldüreceğiz' diyorlar. Biz de diyoruz ki, canımız da, nefesimiz de, makamımız da bu millete feda olsun, bu millete helal olsun. Eğer bize zarar vermek gibi bir imkanınız varsa, bize kötülük yapmak gibi bir tehdidiniz varsa, eğer bunu yapmazsanız bir kere daha namertsiniz. Sizden korkan sizin gibi olsun. İşte milletin arasındayız, işte milletle beraberiz. Adana, İstasyon Meydanı burada, Yenikapı orada. Hep beraber geleceğe yürüyoruz, hep beraber ileriye bakıyoruz. Bütün bu hainleri tarihe gömüyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Türkiye Büyük Millet Meclisi, yaşasın Yenikapı, yaşasın Adana."

Burada Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Milli İradeye Saygı Platformu ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de yaptıkları konuşmayla halka hitap etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan polislerin yakınlarıyla platformda bir araya gelerek ellerindeki bayraklarla halkı selamladı.

Binlerce kişinin ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.




Yorumlar