Adana'da bir kadının yakılarak öldürülmesi

- Bir kadını 10 yıl önce boğmaya çalışıp daha sonra da yakarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapsi istemiyle dava açıldı

Google Haberlere Abone ol
Adana'da bir kadının yakılarak öldürülmesi

ADANA (AA) - Adana'da bir kadını yakarak öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıl sonra tutuklanan kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kentte Hatun Figen'in 10 yıl önce yakılarak öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Figen'in katil zanlısı olarak İstanbul'da yakalanarak tutuklanan Murat Kaz (36) hakkında "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Kaz'ın olay günü cinsel ilişki için buluştukları Figen ile tartıştıkları belirtildi.

Kaz'ın Figen'in boğazını tutarak boğmaya çalıştığı, ellerini ve ayaklarını iple bağlayıp, bir kilime sararak evden çıkartıp aracına koyduğu aktarılan iddianamede, "Cihadiye Köprüsü altına getirip araçtan çıkarttıktan sonra Hatun'un üzerine benzin döküp yakarak öldürdüğü anlaşılmıştır." denildi.

Otopsi raporunda Hatun Figen'in ölüm nedeninin yanma sonucu meydana geldiği aktarılan iddianamede, Murat Kaz'ın suçunu itiraf ettiği kaydedildi.

Savcı, olaya karıştığı iddia edilen 3 kişinin ise ilgilerinin olmadığına kanaat getirip haklarında takipsizlik kararı verdi.

Tutuklu Murat Kaz önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlanacak.

- Olay yıllar sonra aydınlatılmıştı

Adana'da 29 Eylül 2006'da, Tarsus- Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda yakılarak öldürülmüş halde kadın cesedi bulunmuş ancak olay aydınlatılamamıştı.

Geçtiğimiz aylarda polis tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan DNA testinde, bulunan cesedin 10 yıl önce kaybolan Hatun Figen'e ait olduğu belirlenmiş, Murat Kaz katil zanlısı olarak İstanbul'da gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Zanlı tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki savunmasında suçunu itiraf etmişti.

Yorumlar