Adana'da bal üreticileri umutlu

- Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tekin: - "Adana arıcılığına baktığımızda Türkiye'de en çok bal üretilen 3'üncü iliz. Bu yıl 470 bin kovanımızdan 9 bin 700 ton bal elde etmeyi bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Adana'da bal üreticileri umutlu

ADANA (AA) - Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, "Adana arıcılığına baktığımızda Türkiye'de en çok bal üretilen 3'üncü iliz. Bu yıl 470 bin kovanımızdan 9 bin 700 ton bal elde etmeyi bekliyoruz." dedi.

Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana Arıcılar Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya ve şube müdürleri, Pozantı ilçesine bağlı Kışlakçı bölgesinde bal sağımına katıldı.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının arıcılığın daha da gelişmesi için kovan başına desteklemelerini sürdürdüğünü belirtti.

Arıcılığa yönelik desteklemelerin 2008 yılında başladığını anlatan Tekin, "Bakanlığımız Türkiye'nin dünyada bal üretiminde önemli bir konuma gelmesi için sektörü sürekli desteklemektedir. Adana arıcılığına baktığımızda Türkiye'de en çok bal üretilen 3'üncü iliz. Bu yıl 470 bin kovanımızdan 9 bin 700 ton bal elde etmeyi bekliyoruz." diye konuştu.

Tekin, sektörde 8 tesisle üretim ve paketleme konusunda Türkiye'de önemli illerin başında geldiklerini kaydetti.

Yorumlar