Adana'da ABD'li itfaiyecinin ölümü

- Adana Cumhuriyet Başsavcılığı: - "İncirlik Hava Üssü'nde görevli Amerikalı itfaiye şefinin ölü bulunmasıyla ilgili, suikast sonucu öldürüldüğü ve bir terörist grubun olayı üstlendiği şeklinde bazı internet siteleri ve gazetelerde asılsız haberler çıkmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Adana'da ABD'li itfaiyecinin ölümü

ADANA (AA) - Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, İncirlik Üssü'nde görevli Amerikalı itfaiye şefinin ölü bulunmasıyla ilgili çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Çukurova ilçesi Toros Mahallesi 78121 Sokak'ta 12 Haziran'da İncirlik Hava Üssü'nde itfaiye görevlisi olarak çalışan ABD vatandaşı Thaddeuf M. Borowicz'in 10. kattan apartmanın bahçesine düşüp ölmesiyle ilgili bazı internet siteleri ve gazetelerde asılsız haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"ABD vatandaşı Borowicz'in 10. kattan apartmanın bahçesine düşüp ölmesiyle ilgili şahsın suikast sonucu öldürüldüğü ve bir terörist grubun olayı üstlendiği şeklinde bazı internet siteleri ve gazetelerde asılsız haberler çıkmıştır. Olayın hemen ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış, olay yerindeki incelemede ilk bulgulara göre, maktul Borowicz'in unuttuğu anahtarını almak için çatıdan kabloyla sarkarak evine açık olan pencereden girmek istediği, bu sırada kablonun kopması sonucu yüksekten düşerek hayatını kaybettiği tespit edilmiştir. Bu itibarla Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından olayla ilgili başlatılan 'yüksekten düşme neticesi taksirle ölüm' soruşturması devam etmektedir."

Yorumlar