Adana'da 5 kişinin öldüğü trafik kazası davası

- Adana'da aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirmesine neden olduğu iddia edilen cip sürücüsünün yargılanmasına devam edildi - Savcı, sanığın 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti

Google Haberlere Abone ol
Adana'da 5 kişinin öldüğü trafik kazası davası

ADANA (AA) - Adana'da aynı aileden 5 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen cip sürücüsü Özgür Yüzgeç'in yargılanmasına devam edildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Özgür Yüzgeç (34), ölen 5 kişinin yakınları ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, İzmir ve Adana Adli Tıp Kurumlarından istenen raporların geldiğini, raporlarda sanık Yüzgeç'in kaza sırasında alkolsüz olduğunun belirtildiğini söyledi.

Mahkeme Savcısı, esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, sanık Yüzgeç'in direksiyon hakimiyetini kaybederek, kendi şeridinde giden araca çarparak 5 kişinin ölümüne neden olduğunu belirtip TCK'nın 85/2'nci maddesine göre 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Tutukluluk halinin devamını da talep etti.

Ölenlerin yakınlarının avukatı, sanık ve avukatının kazaya yola çıkan köpeğin yol açtığını söylemelerinin az ceza almak için yazılmış bir senaryo olduğunu öne sürdü.

Sanık avukatı da savcının mütalaasına katılmadıklarını, kaza yerinde keşif yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu, bilirkişi raporlarının da eksik olduğunu iddia etti. Kazanın ise bagajda oturan bir kişinin küçük çocuğu şoföre uzatmasıyla meydana geldiğini öne sürüp, esas hakkındaki savunmayı hazırlamak için süre istedi.

Duruşmaya koltuk değneği ile gelen sanık Yüzgeç de "Kaza, Allah'ın takdiri. İsteyerek yapmadım. Olay iradem dışında olmuştur. Mağdurum. 2 aylık bebeğim 1,5 yaşına geldi beni tanımıyor. Bu bana çok acı veriyor. Keşke ben de ölseydim" dedi. Yüzgeç daha önceki savunmasında, önüne fırlayan bir köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırdığında kazanın meydana geldiğini iddia etmişti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı karar için 2 Haziran 2016'ya erteledi.

Yüreğir ilçesi Havutlu Mahallesi'nde Özgür Yüzgeç yönetimindeki 01 BB 399 plakalı cip, iddiaya göre 31 Mayıs 2015'te direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, karşı şeride geçip Hakan Yıldırmaz (40) yönetimindeki 01 BEG 622 plakalı kamyonetle çarpışmış, kazada kamyonet sürücüsü Hakan Yıldırmaz ile beraberindeki babası Mehmet Yıldırmaz (60), annesi Zekiye Yıldırmaz (58), dayısı Kazım Ant (60) ile yengesi Gülcan Ant (54) olay yerinde yaşamını yitirmiş, her iki araçta bulunan 6 kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar