Adana'da 2 polis memurunun şehit edilmesine ilişkin dava

- Saldırıyla ilgili 3 PKK'lı teröristin yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Adana'da 2 polis memurunun şehit edilmesine ilişkin dava

ADANA (AA) - Adana'da 2 polis memurunu şehit ettikleri iddiasıyla tutuklanan 3 PKK'lı teröristin yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Vedat B, Bedri K. ve Serhat G. ile avukatları katıldı.

Şehit polislerin yakınlarından duruşmaya katılan olmazken, saldırıdan yara almadan kurtulan polis memuru İsa Doğan'ın, kısa süre önce mahkemeye verdiği ifadede 2 meslektaşına ateş açan kişinin Vedat B. olduğunu net ve kesin teşhis ettiğini belirttiği öğrenildi.

Saldırıda uzun namlulu silahı kullandığı öne sürülen Vedat B, hakkındaki suçlamayı reddederek, emniyette baskı gördüğünü iddia etti.

Görgü tanığının silahı kullanırken kendisini teşhis ettiğinin hatırlatılması üzerine Vedat B, "Teşhis gerçeğe aykırı" dedi.

Saldırıda motosikleti kullandığı ileri sürülen Bedri K. ise olay günü salça teslim etmeye gittiğini, parkta karşılaştığı Serhat ve Vedat ile oturup sohbet ettiklerini belirtti.

Daha sonra markete, ardından da eve gittiğini savunan Bedri K, "Yolda Serhat ile Vedat’ı indirdim. Hatta yolda polis bizi durdurup kimlik kontrolü yaptı. Kimliğimin olmadığını, isterlerse getirebileceğimi söyledim. Serbest bıraktılar. Saat 03.00'te polis gelip beni gözaltına aldılar." diye konuştu.

Bedri K, saldırıyla ilgisi olmadığını iddia ederek, "Ben işinde, gücünde olan biriyim. Neyle yargılandığımı cezaevinde öğrendim. Yapanı da yaptıranı da kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Sanıklardan Serhat G. ise savunma yapmak için Türkçe bilmediğini öne sürerek tercüman istedi.

Mahkeme hakimi, soruşturma aşamasında Türkçe savunma yaptığını hatırlatıp tutanağa geçirdikten sonra Kürtçe bilen tercüman çağrıldı. Tercüman beklendiği sırada Serhat G'nin, avukatıyla Türkçe konuşması dikkati çekti.

Serhat G, tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada, HDP Genel Merkezi'nde çalıştığını söyledi.

"3 saat sonrası alınan görüntü nedeniyle suçlamayı kabul etmiyorum" diyen sanık, kente seçim çalışması için 2 ay önce geldiğini, ihtiyaç olduğu için görevlendirildiğini anlattı.

Diğer sanıkları nereden tanıdığının sorulması üzerine Serhat G, "Onlar da HDP’de çalışıyor, oradan tanıyorum. Genelde HDP binasında, bazen de tanıdıkların evinde kalıyorum. Olay günü ve öncesi de öğrenci evinde kalmıştım." diye cevap verdi.

Serhat G, cep telefonu kullanmadığını ifade ederek, HDP Genel Merkezi'ndeki yetkililerle çalıştığı arkadaşlar vasıtasıyla haberleştiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmaya ara verdi.

Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezinde görevli polis memurları Süleyman Çakır (39), Bircan İlhanlı (48) ve İsa Doğan (53), geçen yıl 28 Eylül'de Özel Güney Hastanesinin oto parkından ana yola çıktıkları sırada silahlı saldırıya uğramış, Çakır ve İlhanlı şehit olmuş, Doğan ise saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Yorumlar