Adana Ticaret Odası'ndan Beyrut'a ziyaret

- Adana Ticaret Odası Başkanı Menevşe: - "İki şehir arasında (Adana-Beyrut) ticari potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Her gün karşılıklı uçak seferleri, vize serbestliği ve başka imkanlar var. Bunları değerlendirebilir miyiz diye düşünüyoruz" - "Lübnan'ın Ortadoğu ve Afrika ile geçmişe dönük bağlantısı var. Bundan istifade ederek Türkiye'de üretilen malların Lübnan üzerinden Ortadoğu ve Afrika'ya ulaştırılması konusunda işbirliğini karşılıklı temenni ettik"

Google Haberlere Abone ol
Adana Ticaret Odası'ndan Beyrut'a ziyaret

BEYRUT (AA) - Adana Ticaret Odası (ATO) yönetim kurulu başkanı Atila Menevşe, Beyrut Ticaret Odası'na gerçekleştirdiği ziyarette Adana ve Beyrut arasındaki ticaret ve turizme yönelik ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Adana'nın ticaret ve turizm potansiyelini anlatmak için Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gelen ATO yönetim kurulu başkanı Menevşe, Beyrut Ticaret Odası başkanı Muhammed Şukeyr ile görüştü.

Görüşmede Adana'nın ticari ve turizm kapasitesiyle ilgili gerçekleştirilen sunumun ardından heyetler, Türk ürünlerinin Lübnan üzerinden üçüncü ülkelere ulaştırılması ve Adana ile Beyrut arasındaki ticaret ve turizm konusunu ele aldı. Görüşmede Türkiye'nin Beyrut Ticaret Müşaviri Emine Lekesiz de hazır bulundu.

Görüşmeden sonra AA muhabirine konuşan ATO yönetim kurulu başkanı Menevşe, Adana ve Beyrut arasında ekonomik bir köprü kurmak istediklerini belirterek "İki şehir arasında (Adana-Beyrut) ticari potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Her gün karşılıklı uçak seferleri, vize serbestliği ve başka imkanlar var. Bunları değerlendirebilir miyiz diye düşünüyoruz." dedi.

Beyrut Ticaret Odası'yla görüşmenin verimli geçtiğini ve gelecekten umutlu olduğunu vurgulayan Menevşe, "Lübnan'ın Ortadoğu ve Afrika ile geçmişe dönük bağlantısı var. Bundan istifade ederek Türkiye'de üretilen malların Lübnan üzerinden Ortadoğu ve Afrika'ya ulaştırılması konusunda işbirliğini karşılıklı temenni ettik." diye konuştu.

Menevşe, Lübnan'ın katılacağı Ortadoğu'daki fuarlara Adana firmalarının da iştirak etmesi konusunda fikir birliği oluştuğunun altını çizdi.

Beyrut Ticaret Odası Başkanı Muhammed Şukeyr ise ziyaret dolayısıyla memnun olduğunu, ticari ilişkilerin Lübnan ile Türkiye'yi birbirine bağladığını ve ilişkileri güçlendiğini belirterek, "Türkiye'nin güçlü olması Lübnan'ın da güçlenmesi anlamına gelir. Türkiye'nin istikrarlı ve güçlü olması bölgeyi de güçlü hale getirir." ifadelerini kullandı.

Beyrut Ticaret odasının rakamlarına göre, 2015'te Lübnan Türkiye'den, farklı kalemlerde, 656 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdi. Aynı dönemde Lübnan'ın Türkiye'ye ihracatı ise 78 milyon dolar oldu. Geçen yıl Türkiye'ye gelen Lübnanlı turist sayısının ise 500 binden fazla olduğu kaydedildi.

Yorumlar