Adana merkezli 9 ilde terör operasyonu

- Terör örgütü MKP'ye yönelik operasyonda biri kadın 12 kişi yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Adana merkezli 9 ilde terör operasyonu

ADANA (AA) - Adana merkezli 9 ilde, terör örgütü Maoist Komünist Parti'ye (MKP) yönelik düzenlenen operasyonda biri kadın 12 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Seyhan ilçesindeki bazı mahallelerde korsan gösteriye katılarak polise saldıran ve duvarlara propaganda içerekli yazı yazanlara yönelik çalışma başlattı.

Ekipler, terör örgütü MKP üyesi olduğu iddia edilen zanlıların yakalanması için Adana kent merkezi ile İstanbul, Tunceli, Çorum, Niğde, Diyarbakır, Batman, Mersin ve Hatay'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda biri kadın 12 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların evlerindeki aramalarda, örgütsel dokümanlar ele geçirildi, bazı bilgisayarların hard disklerine el konuldu.

Aralarında örgütün sözde Akdeniz bölge sorumlusu ve üniversite öğrencisi olduğu belirtilen D.T'nin bulunduğu zanlılar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

İşlemleri tamamlanan ve aralarında bir kadının da bulunduğu 9 zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, soruşturma kapsamında işlemleri tamamlanan yaşı küçük 2 zanlının sevk edildiği mahkemece tutuklandığı belirtildi. Tunceli'de gözaltına alınan zanlının ise savcılığın talimatıyla serbest kaldığı kaydedildi.

Yorumlar