Adana merkezli 12 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

- Adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 8'i tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Adana merkezli 12 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

ADANA (AA) - Adana merkezli 12 ilde düzenlenen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)"na yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 27 zanlıdan 8'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinesinde kent merkezi ile İstanbul, Ankara, Mersin, Kayseri, Çorum, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Mardin'de 66 adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 şüpheliden 3'ü, ifadelerinin ardından emniyetten serbest bırakıldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 27 zanlı ise savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerden Yağmur A, Hüseyin K, Ali S, Ali K, Seyfettin A, Aykut F. D, Tahir A. ve Zekeriye K, "terör örgütüne finans sağlamak ve terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Nisan'da FETÖ/PDY üyesi oldukları ve örgüte finansman sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınarak, adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılan 48 zanlının delilleri karartabilecekleri ve yurt dışına kaçabilecekleri şüphesiyle yeniden gözaltına alınmasını istemişti.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il geneli ile İstanbul, Ankara, Mersin, Kayseri, Çorum, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Mardin'de 66 adrese operasyon düzenlemiş, aralarında iş adamı, avukat ve doktorların da bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 7'sinin yurt dışına kaçtığı tespit edilmiş, diğerlerinin yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Yorumlar