Adana Büyükşehir Belediyesindeki "suç örgütü" davası

- Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Durak ile eski Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Tuncel'in de aralarında bulunduğu 73 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Adana Büyükşehir Belediyesindeki "suç örgütü" davası

ADANA (AA) - Adana'da suç örgütü iddialarına yönelik, aralarında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile eski Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel’in de bulunduğu 73 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklardan Bingöl Yalçın, Hasan Gülşen ve Ali Uras ile diğer sanıkların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden, Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasıyla ilgili dosyanın mahkemeye ulaştığını belirtti.

Sanıklar ve avukatları, dosyada aleyhteki hususları kabul etmediklerini söyledi.

Cumhuriyet savcısı da FETÖ/PDY davası ile "çete davası" dosyasının birleştirilmesi için Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinden görüş sorulmasını, talebin reddi halinde esas hakkındaki mütalaayı hazırlamak için dosyanın tarafına gönderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, ara kararında "çete davası" ile FETÖ/PDY dava dosyasının birleştirilmesiyle ilgili görüş sorulması talebinin reddine karar verdi.

Mahkeme, esas hakkındaki mütalaasını sunmak üzere dosyanın cumhuriyet savcısına gönderilmesine, FETÖ/PDY dava dosyasının iddianamesi, gizli tanık beyanları ve duruşma zabıtları alındıktan sonra Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesine iadesine hükmetti.

Duruşma, mahkeme savcısının mütalaasını vermesi için 27 Ekim'e ertelendi.

Büyükşehir Belediyesine yönelik 2011'deki operasyonun ardından eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, eski Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel’in de aralarında bulunduğu 73 kişi hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, mermi bulundurma veya taşıma, rüşvet almak ve vermek, ihaleye fesat karıştırmak, basit yaralama, kamu malına zarar verme ve tehdit” suçlarından dava açılmıştı.

Sanıkların 5 ila 84 yıl hapsi isteniyor.

Yorumlar