Adana BTÜ'de akademik yıl açılış töreni

- Vali Demirtaş: "Birliğimize ve beraberliğimize kastetmeye çalışan PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleri şunu bilmelidir ki; Terörle mücadelemiz, devletimizin ve milletimizin dirayetli duruşu sayesinde, terörün kökünü bu topraklardan kazıyana kadar devam edecektir" - Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Tümay: "Bizlere düşen görev, çağdaş bilimin ışığında ülkemize faydalı birey olmak, daha çok çalışmak ve başka 15 Temmuzlar yaşamamak için vatanımıza daha fazla sahip çıkmaktır"

Google Haberlere Abone ol
Adana BTÜ'de akademik yıl açılış töreni

ADANA (AA) - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Birliğimize ve beraberliğimize kastetmeye çalışan PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleri şunu bilmelidir ki; Terörle mücadelemiz, devletimizin ve milletimizin dirayetli duruşu sayesinde, terörün kökünü bu topraklardan kazıyana kadar devam edecektir." dedi.

Demirtaş, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) konferans salonunda düzenlenen 2016-2017 akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, teknolojinin hızla ilerlediğini, bilimde de her geçen gün yeni gelişmeler yaşandığını söyledi.

Bu hızlı değişime ayak uydurmanın zorunluluk olduğunu anlatan Vali Demirtaş, "2011'de kurulan Adana BTÜ kısa süre zarfında kurumsallaşma çalışmalarını tamamlamış, ülkemizin ve bölgemizin önemli bir eğitim kurumu haline gelmiştir. Kamu kurumlarımız, üniversitelerimiz ve özel sektörümüz, uyum ve iş birliği içerisinde çalışarak ülkemizin ulusal kalkınma hedeflerine azami katkı vermelidir. Devletimizin ve hükümetimizin, her alanda olduğu gibi ekonomik, sosyal ve kültürel alanda son 15 yılda gerçekleştirmiş olduğu reformlar, ülkemizin dünya üzerindeki konumunu ve saygınlığını güçlendirmiştir." diye konuştu.

"Güçlü Türkiye imajından içeride ve dışarıda rahatsız olan bazı şer odakları, bu imajı zedelemek amacıyla ülkemizin üzerinde hain planlara son dönemde ağırlık vermişlerdir." diyen Mahmut Demirtaş, şöyle devam etti:

"Ancak Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Bu birlik ve beraberliğimizin en büyük kanıtı, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı milletimizin göstermiş olduğu inanç ve kararlılıktır. O karanlık geceyi aydınlık sabaha çıkaran kahramanlarımıza sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Birliğimize ve beraberliğimize kastetmeye çalışan PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleri şunu bilmelidir ki; Terörle mücadelemiz, devletimizin ve milletimizin dirayetli duruşu sayesinde, terörün kökünü bu topraklardan kazıyana kadar devam edecektir."

- "15 Temmuz'da yapılan hain plan amacına ulaşamadı"

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay da yeni bir akademik yılın açılışında ilk defa rektör olarak hitap ettiğini belirtti.

Yeni eğitim ve öğretim yılının herkese hayırlı olmasını temenni eden Tümay, "Beni bu onurlu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza sizlerin huzurunda teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Rektör Tümay, FETÖ'nün 15 Temmuz'da hain bir darbe girişiminde bulunduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'da milletimizin kaderini değiştirebilecek hain bir darbe girişimi yaşadık. Çok şükür ki milletimizin iradesiyle ülkemizin üzerinde yapılan hain planlar amacına ulaşamadı. Hepimiz, gencinden yaşlısına bu ülkeye sahip çıkan millete, bir defa daha yaşayarak şahit olduk. Vatanımızın değerini bir defa daha anladık. Bizlere düşen görev, çağdaş bilimin ışığında ülkemize faydalı birey olmak, daha çok çalışmak ve başka 15 Temmuzlar yaşamamak için vatanımıza daha fazla sahip çıkmaktır. Bu tören vesilesiyle 15 Temmuz'da vatan için canını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, gazilerimize ve o gece sokağa çıkıp ülkesine sahip çıkan aziz milletimize şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve üniversite öğrencisi İrem Sultan Özdemir de yaptıkları konuşmada, yeni akademik yıllın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra, TEMSA Ar-Ge ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü İbrahim Eserce, akademik yılın ilk dersini verdi.

Yorumlar