Adalet Sarayı'nın eski bilgisayarları eğitime hizmet edecek

- İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki 2 bin bilgisayarın yenilenmesi nedeniyle boşa çıkan bilgisayardan 330'u, Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki okullara bağışlandı

Google Haberlere Abone ol
Adalet Sarayı'nın eski bilgisayarları eğitime hizmet edecek

MUĞLA (AA) - İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki 2 bin bilgisayarın yenilenmesi nedeniyle boşa çıkan 330 bilgisayar, Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki okullara bağışlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun ve Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken'in girişimleriyle, yaklaşık 330 bin lira değerindeki bilgisayarlar, ilçedeki 13 okula ulaştırıldı. Bilgisayarlarla, teknolojik altyapısı eksik olan okullara bilişim ve teknoloji laboratuvarları oluşturuldu.

Atatürk Ortaokulunda düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, yapılan bağışla okullarının teknolojik donanıma sahip olduğunu söyledi.

Başsavcı Tosun'a anlamlı bağış nedeniyle teşekkür eden Çiçek, "Seydikemer'in Arsa köyünde dar imkanlarla yetişen ve bugün yargıda görev alan Anadolu Başsavcımız Tosun, Seydikemer'deki okulları düşünerek burada eğitime destek vermeye çalışıyor. Kendisi bu bölgede okuduğu zamandaki imkansızlıkları görerek, bugünkü çocuklarımızın daha iyi imkanlarla, teknolojiyle buluşmalarını istiyor. Bunun için biz bir daha 15 Temmuzları yaşamayacağız. 15 Temmuzları yaşamamamız için her birimize bir görev düşüyor. Her birimizin bir rolü var." dedi.

- "En iyi yatırım eğitime, gençlere ve öğrencilere yapılan yatırımdır"

İlçeye bağlı Arsa Mahallesi'nde doğan ve okuyan Fehmi Tosun ise halkın bilinçlenmesinde, bireyin çağdaş ve kaliteli bir eğitim öğretim almasında teknolojinin her zaman önemli olduğunu vurguladı.

Bilişim sistemlerine yatırım konusunda ilçedeki okullara katkı sunmak amacıyla 13 okula 330 adet bilgisayar bağışında bulunduklarını ifade eden Tosun, "En iyi yatırım eğitime, gençlere ve öğrencilere yapılan yatırımdır. İstikbalin gençlerin elinde olduğunu düşünerek, durmadan çalışmamız gerekiyor. Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyetlere ulaşmamız için belirli grup ve düşüncelerinden, dogmalarından uzak bir şekilde bilimsel düşünceye sahip çıkarak ve devletin belirlediği çizgiden şaşmayarak bütün öğrencilerimizin çalışmasını arzu ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Çiçek, Başsavcı Tosun ve beraberindeki heyet, Atatürk Ortaokulunda bağışlanan bilgisayarlarla oluşturulan bilişim ve teknoloji laboratuvarlarını dolaştı.

Yorumlar