Adalet Bakanı Bozdağ: İlk bulgular terör saldırısı

Adalet Bakanı Bozdağ, "İlk bulgulara, verilere göre hangi terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği de bilinmektedir ancak bunun tabii teyide muhtaç yönü var. Onlar teyit edildikten sonra kamuoyuyla da paylaşılacaktır" dedi

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanı Bozdağ: İlk bulgular terör saldırısı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin, "İlk bulgulara, verilere göre hangi terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği de bilinmektedir ancak bunun tabii teyide muhtaç yönü var. Onlar teyit edildikten sonra kamuoyuyla da paylaşılacaktır." dedi.

Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki terör saldırısında bir polisin şehit olduğunu, bir polis ile 7 kişinin yaralandığını kaydeden Bozdağ, Lice'de arama noktalarına yapılan saldırılarda ise bir şehit, 3 yaralının olduğunu aktardı.

Van-Başkale yolunda da araç patlaması sonucunda iki asker ve iki vatandaşın yaralandığını belirten Bozdağ, "Bu terör saldırılarında şehadet mertebesine eren şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Bozdağ, "Türkiye terörle uzun bir zamandır mücadele etmektedir. Bu mücadele bu terör saldırılarıyla sonlandırılabilecek bir mücadele değildir. Bu saldırılar sona erene kadar, terör bitene kadar kararlı ve etkili bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadelesi devam edecektir. Ülkemizde bugüne kadar hiçbir terör örgütü terör eylemleriyle bir netice elde edememiştir, bundan sonra da herhangi bir netice elde edemeyecektir." ifadesini kullandı.
Bakan Bozdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin ise üyesi olduğu terör örgütüne dair şu anda bir takım veriler bulunmasına karşın, netleşmediği için bu bilgiyi paylaşamadığını dile getirdi.

Bozdağ, "Ama bunun bir terör saldırısı olduğu kesindir. İlk bulgulara, verilere göre hangi terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği de bilinmektedir ancak bunun tabii teyide muhtaç yönü var. Onlar teyit edildikten sonra kamuoyuyla da paylaşılacaktır." açıklamasında bulundu.
Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Tabii Türkiye bir yandan terörle mücadelesini yaparken, öte yandan da devletin hizmetlerini sürdürmesi için de üzerine düşeni yapacak, yasama organı çalışacak. Terör, devleti ve devletin işleyişini durduramayacaktır. Onlarla mücadele yapanlar, mücadelesini yapacak. Milletimize ve devletimize başka alanlarda hizmet edenler de o vazifelerini devam ettirecektir. Tıpkı bugün Genel Kurulu'muzun çalıştığı ve milletimize hizmet ettiği gibi. Ben tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha böylesi acıları milletimize yaşatmasın temennisinde bulunuyorum."

 

Yorumlar