ACEA, AB'deki binek otomobil satış tahminini yükseltti

FRANKFURT (AA) - Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), bu yıl için Avrupa’daki binek otomobil satışlarına ilişkin daha önceki yüzde 2’lik artış...

Google Haberlere Abone ol
ACEA, AB'deki binek otomobil satış tahminini yükseltti

FRANKFURT (AA) - Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), bu yıl için Avrupa’daki binek otomobil satışlarına ilişkin daha önceki yüzde 2’lik artış tahminini yüzde 5’e çıkardı.

ACEA’dan yapılan açıklamada, birliğin 25. yıl dönümü vesilesiyle dün Berlin'de Genel Kurul toplantısı yapıldığı belirtildi.

Toplantıda, 2016 yılı Avrupa binek otomobil satışlarına ilişkin ocak ayındaki yüzde 2'lik artış tahmininin yüzde 5'e revize edildiği kaydedildi.

Açıklamada, yüzde 5’lik artışın 14 milyondan fazla araç satışı anlamına geldiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ACEA Başkanı Dieter Zetsche, "İleriye baktığımızda, şu an Avrupa Birliği'nde (AB) binek otomobil satışlarının yüzde 5 artacağını tahmin ediyoruz. Ticari araç satışları da önemi ölçüde büyüyebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Aynı zamanda Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı da olan Zetsche, AB’deki binek otomobil satışlarının hala kriz öncesi seviye olan 15,5 milyonun altında olduğuna dikkati çekerek, "Serbest ticaret ilkelerini desteklemeye devam eden ve sektörümüzün olumlu ivmesini korumaya kararlı olan siyasi ortaklara ihtiyacımız var. ACEA'daki herkes bunu hızlandırmak için kararlı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar