Abu Dabi Veliaht Prensi Nahyan'ın Mısır ziyareti

- Abu Dabi Veliaht Prensi ve BAE Genelkurmay Başkan Yardımcısı Nahyan, Mısır'ın istikrarının, Körfez, Ortadoğu ve dünya ülkelerinin istikrarına bağlı olduğunu belirtti

Google Haberlere Abone ol
Abu Dabi Veliaht Prensi Nahyan'ın Mısır ziyareti

KAHİRE (AA) - Abu Dabi Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Genelkurmay Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Mısır'ın istikrarının, Körfez, Ortadoğu ve dünya ülkelerinin istikrarına bağlı olduğunu bildirdi.

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan, Mısır ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile başkent Kahire'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke ilişkileri ve ortak öneme sahip uluslararası ve bölgesel konular ele alındı.

Bölgede yaşanan krizlerin sonlandırılması için Arap ülkelerinin çabalarının artırılması ve uluslararası toplum ile işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayan taraflar, her türlü aşırıcılık ve teröre karşı mücadele edilmesi gerektiğine işaret etti.

Görüşmede, Arap ülkeleri arasında yapılacak işbirliği ve dayanışmanın, bölgeyi istikrarsızlaştırmak isteyen bazı tarafların müdahalelerini aşmak için yeterli olacağının dile getirildiği aktarıldı.

Nahyan, bugün öğle saatlerinde Kahire’ye ulaşmıştı.

Yorumlar