Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan, Mısır'da

- Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Abu Dabi Veliaht Prensi, başkent Kahire'de Arap dünyasında brilik konusunu görüştü

Google Haberlere Abone ol
Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan, Mısır'da

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan başkent Kahire'de bir araya geldi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'a gelen Al Nahyan ile Sisi'nin İttihadiyye Sarayı'nda gerçekleştirdiği görüşmede, Araplar arasındaki anlaşmazlıkların bir kenara bırakılarak birlik olunmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

Araplar arasında birlik sağlanması konusunda Sisi ile Al Nahyan arasında fikir birliği olduğuna değinilen açıklamada, bazı Arap ülkeleri arasındaki krizlere siyasi çözümler bulunması amacıyla daha fazla çaba harcanması gerektiğine işaret edildi.

Görüşmede Al Nahyan, bölge güvenliğini sarsmak maksadıyla kardeş ülkelerin arasını ayırma çalışmalarına karşı uyanık olunması gerektiğini belirtti. Al Nahyan, Mısır ile Körfez ülkeleri arasındaki ilişkilerin bölge güvenliği ve istikrarı için temel unsur olduğunu dile getirdi.

Sisi ise bölgenin içinde bulunduğu dönemin, Arap dünyasının ortak meydan okumalara karşı koyabilmesini sağlayacak bir birlikteliği gerekli kıldığını kaydetti.

Yorumlar