ABD'nin, Taliban lideri Mansur'a yönelik hava saldırısı

- Pakistan Dışişleri Bakanlığı: - "ABD, Başbakan Navaz Şerif ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif'i saldırıdan sonra bilgilendirdi"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin, Taliban lideri Mansur'a yönelik hava saldırısı

İSLAMABAD (AA)- Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da, ABD güçlerinin insansız hava aracıyla (İHA) Taliban Lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'u hedef alan hava saldırısının ardından ABD'nin, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Kara Kuvvetlerı Komutanı Orgeneral Rahil Şerif'i bilgilendirdiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin dün geç saatlerde, Taliban lideri Mansur'un hedef alındığı Pakistan-Afganistan sınır bölgesindeki İHA ile düzenlenen saldırının ardından bilgi paylaşımı yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "ABD, Başbakan Navaz Şerif ve Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Rahil Şerif'i saldırıdan sonra bilgilendirdi" ifadesine yer verildi.

Saldırının ardından olay bölgesindeki ayrıntıların da paylaşıldığı açıklamada, "Pakistan pasaportu ve kimlik kartı taşıyan 'Wali Muhammet' adlı bir şahıs 21 Mayıs'ta Taftan Sınır Kapısı'ndan Pakistan'a girdi. Pasaportunda İran vizesi vardı. 'Wali Muhammed' Taftan'dan kiraladığı bir araçla seyahat ediyordu ve bu araç Pakistan-İran sınırındaki Koçaki bölgesinde tahrip olmuş halde bulundu" ifadesi kullanıldı.

Tahrip olan araçtaki ikinci şahıs hakkında da bilgi verilen açıklamada, ikinci şahıs olan şoförün akrabalarınca tespit edilen "Muhammed Azam" olduğu kaydedildi.

İHA saldırısının Pakistan egemenliğinin ihlali olduğu ifade edilen açıklamada, "Olay hakkında araştırmalar devam ediyor. İHA saldırısı hakimiyetimizin ihlali niteliğindedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, dün Afganistan-Pakistan sınır bölgesinde Taliban lideri Mansur'u hedef alan hava saldırısı düzenlediklerini bildirmişti. Afganistan Devlet Başkanlığı da ülkedeki ABD güçlerinin İHA ile Mansur’u hedef alan hava saldırısı yaptığını teyit etmişti.

Yorumlar