ABD'nin, Rusya ile Suriye konusundaki temaslarını durdurması

- Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: - "Washington Halep'te insani durumu kolaylaştırmaya yönelik anlaşmanın kilit şartlarını yerine getirmedi. Şimdi görünen o ki kendileri tarafından belirlenen şartlarını yerine getiremedikleri anlaşmanın sorumluluğunu birilerine yüklemeye çalışıyorlar"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin, Rusya ile Suriye konusundaki temaslarını durdurması

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, ABD'nin Rusya ile Suriye konusundaki temaslarını durdurmasına ilişkin, Washington'ın, taahhütlerini yerine getiremediği anlaşmanın sorumluluğunu Moskova'ya yüklemeye çalıştığını söyledi.

Zaharova, Rus basınına yaptığı açıklamada, "Washington Halep'te insani durumu kolaylaştırmaya yönelik anlaşmanın kilit şartlarını yerine getirmedi. Şimdi görünen o ki kendileri tarafından belirlenen şartlarını yerine getiremedikleri anlaşmanın sorumluluğunu birilerine yüklemeye çalışıyorlar." dedi.

Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev ise ABD'nin çatışmaların durdurulması anlaşmasındaki taahhütlerini yerine getiremediği için ikili temasları durdurma yoluna gittiğini savunarak, "Her şekilde bu, ABD'nin bilinçli aldığı bir karar ve sonuçları Suriye'deki politik süreç için trajik olacak. Bu kararın sonuçlarından ABD sorumlu olacaktır." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Washington yönetiminin, Rusya ile Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşması çerçevesindeki ikili temasları durdurma kararı aldığını açıklamıştı.

Kirby, Rusya'nın, taahhütlerini yerine getirmede başarısız olduğunu ifade ederek, Moskova yönetiminin, isteksiz olması veya gücünün yetmemesi sebebiyle Suriye rejiminin, ateşkes anlaşmasına bağlı kalmasını sağlayamadığını kaydetmişti.


Yorumlar