ABD'nin Kuveyt Büyükelçisi Silverman:

- "Rusya'nın ve Suriye rejiminin sivillere yönelik saldırıları Moskova ile aramızdaki işbirliğine devam edilmesi yolunda en önemli engellerden biri"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kuveyt Büyükelçisi Silverman:

KUVEYT (AA) - ABD'nin Kuveyt Büyükelçisi Lawrence R. Silverman, Rusya'nın ve Suriye rejiminin sivillere yönelik saldırılarının Washington ile Moskova arasındaki işbirliğine engel olduğunu belirtti.

Silverman, yaptığı basın açıklamasında, geçmişte ABD ile Rusya arasında işbirliğinin mevcut olduğunu belirterek, "Bunun devam etmesini isterdik. Ancak Rusya'nın ve Suriye rejiminin sivillere yönelik saldırıları geçici olaylar değil ve bu durum Moskova ile aramızdaki işbirliğine devam edilmesi yolunda en önemli engellerden biri." ifadelerini kullandı.

ABD'nin, rejime olan yakınlığı ve etkisi nedeniyle Rusya ile işbirliğini temenni ettiğini aktaran Silverman, "Bu, ülkenin içinde bulunduğu krizin siyasi yollardan çözülmesine katkı sağlayabilir." ifadelerine yer verdi.

Ülkesinin Körfez ülkeleri ile ilişkilerine değinen Silverman, Washington'un Körfez ülkeleri ile güçlü bağları ve önemli stratejik ilişkileri olduğunu vurgulayarak, Kuveyt ile de ortaklık ve karşılıklı fayda üzerine ilişkiler yürüttüğünü belirtti.

Yorumlar