ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

- İSTİB Başkanı Kopuz: - "Kudüs kırmızı çizgimizdir. Siyonist lobiye yaranmak adına bu kararı alanlar, kararlarının altında kalacaklardır. Bu kararı alanlar barışa ve insanlığa düşmandırlar"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin, "Kudüs kırmızı çizgimizdir. Siyonist lobiye yaranmak adına bu kararı alanlar, kararlarının altında kalacaklardır." açıklamasında bulundu.

Kopuz, yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar emperyalist ABD'nin Orta Doğu'yu karıştırmasına alışkın olduklarını, ancak ABD Başkanı Donald Trump''ın Müslümanları yok sayan bir tavırla, onların ilk kıblesi olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu bildirdi.

ABD'nin hassas dengeleri bozarak bölgeyi karıştırmak istediğini aktaran Kopuz, BM Genel Kurulu'nun 478 sayılı kararına göre İsrail'in Kudüs'te işgalci güç olduğunu kaydetti.

Kopuz, yine aynı karara göre İsrail nezdindeki diplomatik misyonların Kudüs'te bulunamayacağını belirterek, Müslüman ülke liderlerinin "dostlar alışverişte görsün" şeklindeki tepkisinin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Bugün Kudüs'te yaşananlara ses çıkarmayanların ileride Mekke ve Medine'yi savunamayacağını belirten Kopuz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Buna rağmen bizim duruşumuz net ve kavidir. Türk milletinin bu olay karşısındaki duruşu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da vücut buluyor, Malezya'dan İran'a, Katar'dan Endonezya'ya onlarca devlet başkanıyla görüşüyor, ABD'nin bu vahim hatadan dönmesi gerektiğini, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olamayacağını, bunun BM kararlarına aykırı olduğunu anlatıyor, onları, karşı eyleme ve tavır almaya çağırıyor."

Kopuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi Kudüs'ün kırmızı çizgileri olduğunu kaydederek, "Siyonist lobiye yaranmak adına bu kararı alanlar, kararlarının altında kalacaklardır. Bu kararı alanlar barışa ve insanlığa düşmandırlar." ifadelerini kullandı.

Başkan Kopuz, Kudüs'ü savunmanın vatanı, dini ve tüm insanlığı savunmak olduğunu bildirdi.



Yorumlar