ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

- Amerikan Üniversitesi kampüsünde yüzlerce öğrenci ABD'nin Kudüs kararını protesto etti

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

KAHİRE (AA) - Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Amerikan Üniversitesi kampüsünde yüzlerce öğrenci ABD'nin Kudüs ile ilgili kararını protesto etti.

ABD’nin "Kudüs’ü İsrail’in başkenti" olarak tanımasını protesto eden öğrenciler, "Ümmet nerede?", "Kudüs Araplarındır", “Kudüs Filistin toprağıdır” ve “Kudüs Filistin’in başkentidir” yazılı pankartlar açtı.

Ayrıca eylemcilerin “Kanımızla, canımızla Kudüs’ü koruyacağız”, “Kahrolsun İsrail” ve “Terörist İsrail” şeklinde slogan attıkları gözlendi.

Mısır'da 2013 yılı Kasım ayında yürürlüğe giren Yeni Eylem Yasası'ndan sonraki süreçte güvenlik güçleri tarafından alınan tedbirler nedeniyle, Üniversitelerde eylem yapılamamıştı.

Yeni Eylem Yasası'nın yürürlüğe girmesinden dört yıl sonra ilk kez Amerikan Üniversitesi kampüsünde yapılan bu eylem dikkati çekti.

ABD Başkanı Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Yorumlar