ABD'nin hava saldırısıyla Taliban lideri Mansur’un öldürülmesi

- Afganistan İçişleri Bakanlığı: - “Taliban lideri Mansur’un ölümü ile ülkedeki güvenlik durumu iyi olacak”

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin hava saldırısıyla Taliban lideri Mansur’un öldürülmesi

KABİL (AA) – Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur’un ölümüyle ülkedeki güvenlik durumunun iyi olacağını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Mansur’un, ABD'nin insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Taliban’ın ülkedeki güvenliği tehdit etmek için son iki ayda tüm imkanlarıyla uğraştığı belirtilen açıklamada, “Molla Ahtar Muhammed Mansur’un ölümü, Taliban teröristlerine büyük bir darbe. Mansur’un ölümü ile ülkedeki güvenlik durumu iyi olacak.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, yabancıların talimatıyla Afganistan’da bombalı saldırılar ile intihar saldırıları düzenleyen Mansur’un, Afgan güçlerine karşı savaş yürüttüğü belirtildi.

Mansur’un Afganistan’ın dışında yaşadığı halde ABD'nin İHA'sı aracılığıyla yapılan saldırıda yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada, Afganistan’ın dışındaki teröristler ve terör merkezlerinin hedef almasının terörle mücadele konusunda çok etkili olabileceği vurgulandı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Afganistan-Pakistan sınır bölgesinde Taliban lideri Mansur'u hedef alan hava saldırısı düzenlediklerini bildirmişti. Afganistan Devlet Başkanlığı da ülkedeki ABD güçlerinin İHA ile Mansur’u hedef alan hava saldırısı yaptığını doğrulamıştı.

Afganistan İstihbarat Teşkilatı (NDS) ve Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah da Taliban lideri Mansur’un ölümünü teyit etmişti.

Yorumlar