ABD’nin Dallas kentindeki polise saldırı

- Polisle çatışmaya girdikten sonra öldürülen şüphelinin kimliği Micah Xavier Johnson olarak açıklandı

Google Haberlere Abone ol
ABD’nin Dallas kentindeki polise saldırı

WASHINGTON (AA) – Dallas polis teşkilatı, dün yapılan gösteri esnasında beş polisin öldürülmesine karışan ve bir otoparkta öldürülen şüphelinin kimliğini Micah Xavier Johnson olarak açıkladı.

Dallas kentinde, ülkenin farklı eyaletlerindeki iki siyahi kişinin öldürülmesinin protesto edildiği gösteride keskin nişancılar tarafından polise ateş açılmış, olayda 5 polis hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı.

Dallas polis teşkilatı, saldırıya ilişkin üç şüphelinin gözaltına alındığını belirtirken, bir otoparkta sıkıştırılan dördüncü şüphelinin ise polisle çatışmaya girdiğini ifade etmişti.

Zanlının ilerleyen saatlerde bir robota yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla öldürüldüğü bilgisini veren polis, şüphelinin kimliğini 25 yaşındaki Micah Xavier Johnson olarak açıkladı.

Dallas Emniyet Müdürü David Brown, Dallas bölgesinden olduğuna inandıkları Johnson’ın “herhangi bir grupla bağlantılı olmadığını” ve eylemini “tek başına” yaptığını ifade ettiğini söyledi.

Saldırganın, kendisiyle temas kuran polislere, beyaz polislerin son günlerde iki siyahı öldürmesinden çok rahatsızlık duyduğunu ve “Özellikle de beyaz polisleri öldürmek istediğini” söylediği aktarıldı.

Olaya karışan başka şüphelilerin olup olmadığıyla ilgili bilgi vermekten kaçınan Brown, şüphelileri “uyandırmak” istemediklerini kaydetti.

Polis, kent merkezindeki olay yerini güvenlik kordonu altında tutmaya devam ediyor.


Yorumlar