ABD'nin Charlotte kentindeki siyahilerin eylemleri

- Charlotte kentinde önceki gün siyahi bir vatandaşın polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan protesto gösterileri sürüyor - Dün Kuzey Carolina Valisi tarafından ilan edilen olağanüstü hal devam ediyor - Charlotte polis şefi, öldürülen siyahinin ailesine "vurulma görüntülerini" izleteceklerini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Charlotte kentindeki siyahilerin eylemleri

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Charlotte kentinde önceki gün Keith Lamont Scott adlı siyahinin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protesto eylemleri ve protestolarda şiddet olaylarının artması üzerine ilan edilen olağanüstü hal devam ediyor.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentinde önceki gün siyahi Keith Lamont Scott'ın (43) polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan protestolar devam ediyor.

Charlotte Polis Şefi Kerr Putney, sabah saatlerinde düzenlediği basın toplantısında Scott'ın vurulma görüntülerinin aileye izletileceğini açıkladı. Putney, videonun izlenmesi talebinin aileden geldiğini bu talebi yerine getireceklerini ifade etti.

Polis şefi söz konusu videonun şu aşamada kamuoyuna dağıtılmayacağını, soruşturma devam ederken bunun yanlış olacağını ve kentte sükunetin hakim olması için çalışmaları gerektiğini anlattı. Putney, "Bir kurbanın en kötü gününü ifşa etmek gibi bir niyetim yok." dedi. Ayrıca Kuzey Carolina eyalet yasalarına göre hakim kararı olmaksızın polis videosu kamuoyu ile paylaşılamıyor.

Polis, maktulün elinde silah olduğunu, ancak Scott'ın ailesi kitap olduğunu iddia etmiş ve kamuoyunda olayın gerçekte nasıl meydana geldiğine ilişkin soru işaretleri doğmuştu. Polis, olayın video görüntülerinin halka açıklanmayacağını ifade etse de özellikle Charlotte'taki siyahiler, sosyal medyadaki paylaşımlarında, olayın gerçekte nasıl yaşandığını bilmek istediklerini dile getirdiler.

Scott'ın vurulduğu gece "Siyahilerin Hayatı Değerlidir" (Black Lives Matter) üyesi yüzlerce gösterici eylem yapmış, olayın yaşandığı yeri trafiğe kapatarak yürüyüş yapmıştı.

Dün geceki gösteriler sürerken polis, bir kişinin başka bir sivil tarafından vurularak öldürüldüğünü açıklamış, kısa bir süre sonra ise söz konusu kişinin ölmediği bilgisini paylaşmıştı.

Kuzey Carolina Valisi Pat McCrory, Charlotte Polis Şefi Putney'in talebi doğrultusunda dün akşam kentte olağanüstü hal ilan edilmesine karar vermişti.

Yorumlar