ABD'li komedyen Bill Cosby'e cinsel taciz davası

- Mahkeme, ünlü oyuncunun 2004 yılında Andrea Constand adlı kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanmasına karar verdi

Google Haberlere Abone ol
ABD'li komedyen Bill Cosby'e cinsel taciz davası

NEW YORK (AA) - Altın Küre ve Emmy ödüllü ABD'li komedyen, televizyon yapımcısı ve oyuncu Bill Cosby'nin cinsel taciz suçlamasıyla yargılanmasına karar verildi.

ABD'de onlarca kadın, 1960'lı yıllardan 2000'lerin başına kadar değişik zamanlarda ünlü oyuncunun kendilerini cinsel ilişkiye zorladığı iddialarında bulunuyordu. Bu iddialardan birisi daha ABD'nin Pennsylvania eyaletinde davaya dönüştü.

Bölge mahkemesi hakimi, Cosby'nin 2004 yılında Temple Üniversitesi çalışanı Andrea Constand'a cinsel tacizde bulunmaktan yargılanmasına karar verdi.

Yargılama konusunda karar verilmesi için düzenlenen duruşmaya Bill Cosby katılırken, şikayetçi kadın gelmedi. Mahkemede kadının polise verdiği ifade okundu. Kadın şikayetinde, ünlü oyuncunun kendisine Philadelphia'daki evinde 3 mavi hap verdiğini, haplar nedeniyle bilincini kaybettiğini ve Cosby'nin tacizine maruz kaldığını iddia etti.

Cosby'nin avukatları, suçlamaları ispatlayacak hiçbir delilin mahkemeye sunulmadığını savunarak, davanın düşürülmesini talep etti. Hakim ise Cosby'nin, atılı suçtan yargılanmasına karar verdi.

Davanın ilk duruşmasının ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. Suçlu bulunması halinde Cosby'nin 10 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtildi.

Daha önce cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanan Cosby, 1 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.

Ünlü oyuncunun onlarca kadının iddiaları üzerine de çok sayıda başka davayla karşı karşıya kalabileceği kaydedildi.




Yorumlar