AB'den Türkiye'ye ziyaret açıklaması

- AB Komisyonu Baş Sözcü Yardımcısı Andreeva: "Türkiye'ye resmi ziyarete ilişkin şu aşamada duyurabileceğim bir şey yok. Fakat ziyaret imkanı, Türkiye ile olan sürekli irtibatımız çerçevesinde ayarlanabilir"

Google Haberlere Abone ol
AB'den Türkiye'ye ziyaret açıklaması

BRÜKSEL (AA) - AB Komisyonu Baş Sözcü Yardımcısı Mina Andreeva, AB yetkililerinin şu aşamada Türkiye'yi ziyaret etmesinin planlanmadığını söyledi.

Andreeva'ya günlük basın toplantısında AB yetkililerinin yakında Türkiye'yi ziyaret edip etmeyeceği soruldu. Baş Sözcü Yardımcısı soruya, "Türkiye'ye resmi ziyarete ilişkin şu aşamada duyurabileceğim bir şey yok. Fakat ziyaret imkanı, Türkiye ile olan sürekli irtibatımız çerçevesinde ayarlanabilir. Eğer planlanan bir şey olursa sizi ayrıca bilgilendiririz. Şunu hatırlatmak isterim ki, Türk yetkililerle günlük irtibat halinde olan Ankara'da bir delegasyonumuz var." cevabını verdi.

Türkiye, AB'yi darbe girişimi sonrası Türkiye'yi ziyaret etmemekle eleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta yaptığı konuşmada, Batı'nın Türkiye'nin darbe girişimi sonrası FETÖ üyeleriyle ilgili attığı adımları eleştirmelerine tepki göstermişti.

Erdoğan konuşmasında, "Şu ana kadar ne Avrupa Birliği'nden ne Avrupa Konseyi'nden ne Batı'dan kalkıp da buraya taziye için gelen bir kişi yok ve utanmadan, sıkılmadan kalkıp bu tür şeyleri söyleme zilletinde bulunuyorlar." demişti.

Yorumlar